Miodrag Linta: Nerazumna i opasna ideja o vojvođanskoj naciji
Printscreen/HappyTV

Svaki građanin Srbije prilikom popisa ima pravo da se izjasni o svojoj nacionalnoj pripadnosti prema sopstvenoj želji ali nema pravo da izmišlja nacionalnost. Apsolutno je jasno da nacija Vojvođanin ne postoji već je to naziv za regionalnu pripadnost, kao što ne postoji nacija Šumadinac, Krajišnik, Hercegovac i dr.

U pitanju je antisrpski projekat čiji je cilj daljnja razgradnja srpskog nacionalnog identiteta na račun  neprijatelja Srbije i srpskog naroda. Glavni promoteri apsurdne i nerazumljive ideje o postojanju vojvođanske nacije su Liga socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa Nenadom Čankom i Vojvođanska partija na čelu sa Aleksandrom Odžićem.

Linta ističe da su u pitanju poznati srpski autošovinisti koji su podržavali Milu Đukanovića u otimanju srpskih svetinja, koji se protive ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru i podržavaju tzv. komite i druge ekstremističke grupe u Crnoj Gori, koji promovišu bezočnu laž o genocidu nad Muslimanima u Srebrenici, koji podržavaju lažnu državu Kosovo, koji smatraju da je Srbija krivac za ratove devedesetih godina, koji zagovaraju projekat „Republika Vojvodina“ i  tvrde da se Hrvatska ne graniči sa Srbijom već sa Vojvodinom, koji komandanta slavne Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića nazivaju krpom i ljudskim otpatkom, koji su podržali sramni odlazak potpredsednika Vlade Hrvatske iz reda Srba Borisa Miloševića na proslavu zločinačke akcije „Oluja“ u Knin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading