"KAKVA VAM JE TO DRŽAVA?" Nemac napravio haos u Bundestagu zbog Kosova, isprozivao zvaničnu politiku Berlina!
EPA

„Način na koji zastupate međunarodno pravo u Bundestagu je za svako poštovanje i iskreno divljenje. Vaša beskompromisnost i hrabrost postidela bi mnoge srpske političare. Suprotstavljati se jednom već potpuno uvreženom mišljenju u Nemačkoj da su Srbi negativci zaslužuje naše puno poštovanje“, poručio je Vulin.

On je konstatovao da KFOR trenutno predstavlja nužnu zaštitu srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji i ukazao na opasnost po mir u regionu ukoliko bi došlo do stvaranja takozvane kosovske vojske.

Alo

 

Sagovornici su se složili da svi pokušaji promene Dejtonskog sporazuma predstavljaju pretnju miru u Bosni i Hercegovini, a time i u celoj Evropi.

Noj je zahvalio Vulinu na podršci koja njemu i njegovim kolegama, kaže, puno znači i poželeo mu uspeh u obavljanju mkinistarstkog posla.

Istakao je da Evropska unija ne želi u svom punopravnom članstvu zemlje Balkana, a posebno Srbiju, uz ocenu da politika Brisela nije iskrena prema Srbiji.

Podvukao je i da nije moguće objasniti kako to da je za Berlin i Brisel takozvano Kosovo država, ali i da Berlin i Brisel javno odlučuju šta sve Priština sme, a šta ne sme da prihvati u razgovorima sa Beogradom.

„Kakva je to ''država'' koja ne sme ništa sama da odluči“, zapitao je Noj.

Ocenio je da Berlin i Brisel ne žele da se pitanje Kosova i Metohije reši po meri srpskih interesa i naglasio da to rešenje, po njegovom mišljenju, ne treba da bude po meri Prištine i zapadnih zemlja.

Noj je primetio da se nepravda prema Srbima u Bundestagu „može uhvatiti golim rukama“.

Noj je, inače, aktivni poslanik Bundestaga od 2013. godine i član je Odbora za odbranu i zamenik člana Odbora za spoljne poslove.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
NS

16.06.2021 01:16

Hvala Ti poslanice Bundestaga sto zastupas pravo i pravdu. Ko kaze da u Nemackoj nema prijatelja Srbije?