Merdare
Foto: Printscreen/Kosovo online

Posmrtne ostatke Svetislava Đapa iz Prištine i Perke Mladenović iz Uroševca u ime porodica od prištinske delegacije preuzeli su predstavnici beogradske delegacije, dok su posmrtne ostatke Momira Milenkovića došli da preuzmu članovi njegove porodice.

Sahrana posmrtnih ostataka biće obavljena u Velikoj Plani, Kruševcu i Beogradu, u skladu sa iskazanom željom porodica.

Stradali su identifikovani metodom analize DNK, nakon što su predstavnici Komisije za nestala lica prikupili dodatne referentne uzorke za DNK analizu od srodnika nestalih u cilju identifikacije posmrtnih ostataka koji se nalaze u mrtvačnici u Prištini.

„Ovim je nastavljen proces identifikacije žrtava srpske nacionalnosti, stradalih na području Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija, što je od posebnog značaja za porodice nestalih lica koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih“, saopšteno je ranije iz Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije.

U službenim evidencijama Komisije za nestala lica vodi se još 567 lica kao nestalo u vezi sa sukobima na Kosovu.

Članovi porodice koji su danas dosli da preuzmu telo Momira Milenkovića kidnapovanog dok je obilazio kuću u Prizrenu istakli su da će sada barem znati gde mu je grob.

“On je kidnapovan 29.avgusta 1999. godine. Otišao je da obiđe kuću i tamo su ga kidnapovali I odveli u nepoznatom pravcu. Do sada ništa o njemu nismo znali. On je kidnapovan zajedno sa prijateljem muslimanom.  Do sada se vodio kao nestao, a danas preuzimamo njegovo telo”, rekla je supruga Ljiljana Milenković.

Ćerka Marica Stojanović istakla je da je telo pronađeno u Suvoj Reci i da će nakon 25. godina agonije on biti sahranjen u Velikoj Plani.

“Hvala Bogu kad smo ga pronašli. Barem da znamo gde mu je grob, da zapalimo sveće, do sada je sve bilo neizvesno. Telo je pronađeno u Suvoj Reci, sahranićemo ga u Velikoj Plani”, rekla je Stojanović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading