Gračanica
Foto: Promo/RTG

Zbog odluke Centralne banke u Prištini o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji, zaposleni u institucijama koje se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, kao i korisnici različitih socijalnih davanja, ne uspevaju da podignu novac koji im je uplaćen na račune.

U redu ispred banke su bile i majke sa decom koje pokušavaju da podignu socijalnu pomoć, ali ne uspevaju zbog toga što nema dinara.

- Nemamo primanja, snalazimo se kako ko može i zna. Imamo decu koja idu u školu, a živimo od samo jednog primanja. Jedemo to što imamo, ali nam je najveći problem za lekove koje ne možemo da kupimo. Treba da se živi i preživi, ovo je van svake pameti da nemaš nikakva primanja - kaže za RTV Gračanica Naser Jašarević.

Nakon što su se korisnici socijale okupili u redu da bi čekali isplatu, tzv. kosovska policija rasterala je sve okupljene, ne dozvoljavajući im da stoje ispred Pošte.

Primaoci socijalnih davanja kažu da čekaju danima da podignu novac, kako bi sebi i deci obezbedili osnovne životne potrebe. Odlazak do drugih mesta u centralnoj Srbiji stvara dodatne troškove, naročito onima koji i nemaju svoje automobile, kao i nepokretnim ili bolesnim licima.

Socijalnu pomoć za najugroženije stanovnike, dečji roditeljski dodatak od države Srbije na KiM prima oko 30.000 korisnika.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal VLADIMIR ORLIĆ U RINGU: Neostvarena želja mi je… Celu emisiju “U ringu” pogledajte na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #aloonline #vladimirorlic #fypシ゚viral #fypシ #fy #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading