"SKINULI SU IH I TERALI DA OPŠTE, JEDNOM SU DALI RAZREĐIVAČ" Svedok do detalja opiso jezivo mučenje srpskih zarobljenika
Foto: Alo

Prema optužnici, tretman prema zatočenicima OVK u zatvoru u Prizrenu bio je posebno surov. Dokazni materijal ukazuje na to da su, 26. juna 1999. ili približno tog datuma, pripadnici OVK naneli teške fizičke i psihičke povrede i patnju najmanje trojici zatvorenika u tom logoru.

"Zatvorenici su držani u prostoriji čiji su zidovi bili umrljani krvlju. Pored toga, dokazni materijal ukazuje na to da su pripadnici OVK zlostavljali uhapšene, kako fizički, tako i psihički. Konkretno, dok su bili zatvoreni u Prizrenu, pripadnici OVK svirepo su ih prebijali, udarajući ih, između ostalog, bejzbol palicama, lancima, čekićem, štapovima i gumenim crevima. Ti pripadnici OVK su takođe pretili da će ih ubiti. Dvojici su naredili da se svuku i seksualno opšte. Jednog zatočenika su terali da pije razređivač za farbu", piše u optužnici.

Nakon završetka saslušanja tog svedoka, sud je pozvao narednog. Kako je navelo tužilaštvo, reč je o osobi koja treba da govori o slučaju jedne od žrtava, koja je ubijena nakon hapšenja i zatočenja u zoni OVK poznatoj kao Lab. Ovo je do sada 43. svedok tužilaštva koji takođe iskaz daje pod pseudonimom na suđenju sa koga je javnost isključena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading