"VOJSKA POMAŽE U RADNOJ DISCIPLINI I POŠTOVANJU ŽIVOTNIH NORMI" Građani na severu KiM pozdravljaju odluku o ponovnom uvođenju vojnog roka
Foto: Tanjug/Tanjug/dopisništvo

Kako su istakli za portal Kosovo onlajn, smatraju da vojska disciplinuje čoveka i sprema ga za samostalni život, a pomaže i u radnoj disciplini i poštovanju nekih životnih normi.

Miodrag Antić iz Severne Mitrovice je juče rekao da je za uvođenje vojnog roka jer vojska muškarce očeliči.

- Ja sam za. Pazite, za muškarca je veoma važna vojska, jer ga utera u jedan red. Očeliči ga u smislu da mora da poštuje nešto. I onda kad završi vojsku on je već sposoban da živi i da misli o samom sebi. Ovo ovako, ja ne znam... Inače sam za - naveo je on u izjavi za portal Kosovo onlajn. 

Sličnog mišljenja je i njegov sugrađanin koji ističe da bi se ponovo vratio u vojsku.

- Super, to bi bilo super. Imam 65 godina i vratio bih se u vojsku ponovo. Odlično, ne može biti bolje, sad bih se vratio ponovo, bih verujte. Vojsku treba svi da služimo, od 18 do 60-70 godina - poručio je on, a preneo portal Kosovo onlajn.

Za jednog sugrađanina albanskog porekla, u inicijativi za uvođenje obaveznog služenja vojnog roka u Srbiji nema ništa problematično.

- Ja nisam Srbin, ja sam Albanac koji živi ovde, ali nema problema. Ništa posebno ne mislim, za sada je dobro - rekao je on.

Dalibor Stefanović iz Leposavića smatra da bi služenje vojnog roka bilo korisno, ali dodaje da nije stručan da kaže koliko bi meseci trebalo da traje.

- Mislim da bi to bolje uticalo na disciplinu, na razvoj omladine. Nisam stručan da li je dovoljno četiri meseca, ali svakako bi bilo bolje da postoji služenje vojnog roka - kazao je Stefanović.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Ko Vam prvi pada na pamet? Pišite nam u komentarima 👇🏻 #alo #alonovine #alodnevnenovine #fyp #foryoupage #foryou #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading