Hadži Šalja
Foto: Alo/Printscreen

Šalja je u Hag upućen juče, a njegovo prvo svedočenje zakazano je za 14 časova.

Sudija za prethodni postupak potvrdio je optužnicu protiv Šalje 4. decembra ove godine.

Optuženom je na dan hapšenja uručena optužnica na njegovom maternjem jeziku.

U potvrđenoj optužnici se navodi da su najkasnije od 5. do 12. aprila 2023, Šalja i saizvršioci, uključujući Sabita Januzija i Ismeta Bahtijarija kao grupa koordinisali zajedničke aktivnosti pre i nakon što su Januzi i Bahtijari kontaktirali svedoka 1.

U optužnici se dalje navodi da su Januzi i Bahtijari po nalogu Šalje u dva navrata pojedinačno kontaktirali sa svedokom 1 kako bi ga upotrebom ozbiljnih pretnji i obećanjem koristi naveli da povuče izjavu ili da se uzdrži od davanja iskaza u službenom postupku pred Specijalizovanim većima.

Po navodima iz optužnice, takvo postupanje pokazuje da je Šalja sa umišljajem zastrašivao svedoka 1 i ometao službena lica, uključujući tužioce i istražitelje Specijalizovanog tužilaštva, u vršenju službene dužnosti.

Prema potvrđenoj optužnici, Šalja tereti se za zastrašivanje i pokušaj ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti ozbiljnim pretnjama, i kao pojedinac i učestvovanjem u zajedničkom delovanju grupe.

Ovom hapšenju prethodilo je hapšenje Sabita Januzija i Ismeta Bahtijarija na osnovu potvrđene optužnice, koji se nalaze u pritvoru Specijalizovanih veća od 6. oktobra.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading