"ODNOS KURTIJA I RAME PODSTIČE MRŽNJU" Albanci kukaju jer nema ništa od ujedinjenja
EPA/ MALTON DIBRA

- Ne možemo kriviti političku scenu, posebno kosovsku, koja ne radi na nacionalnom jedinstvu, jer postoje političke i pravne prepreke da se radi na ostvarenju ovog vekovnog sna - naveo je on.

Podsetio je da je obećanje o ujednjenju stizalo posebno iz Samoopredeljenja dok je taj pokret bio u opoziciji, ali da kada se dođe na vlast, moraju da se poštuju ustav i zakoni.

- Dakle, morate da donesete odluku da promenite ideju da Kosovo ne treba da bude nezavisno, kakvo je danas, i da se priključi Albaniji, bilo u federalnom bilo u konfederalnom obliku. Ali, to je nemoguće, jer je i za malu ustavnu promenu potrebna većina dve trećine poslanika. Dakle, ideja nacionalnog ujedinjenja je nemoguća sa političke i pravne tačke gledišta - naveo je Demhasaj, a preneo portal Kosovo onlajn.

Kada je reč o odnosu Aljbina Kurtija i Edija Rame, ocenio je da je njihov odnos počeo da podstiče mržnju među ljudima.

- Ideja ​​političkog suprotstavljanja, posebno lidera na Kosovu i u Albaniji, počela je da raspiruje mržnju u narodu. Zato što smo, posebno u poslednje tri ili četiri godine, imali eksponente vladajuće stranke koji su Ramu nazivali izdajnikom, a ima i onih i iz Albanije koji su mu se suprotstavili - istakao je on.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading