Kosovo
Foto: Alo/Alo! Ilustracija

"Srbi nisu izašli na izbore u četiri opštine na severu Kosova (i Metohije), nisu učestvovali u toj parodiji, a mala izlaznost od 3,5 odsto kosovskih Albanaca pokazuje odsustvo elementarnih uslova za iznošenje izborne volje, ali to nije sprečilo Prištinu, i pri tome ne skrivam cinizam, da nazovu izbore uspešnim i da proglase pobednike. Eto tako izgleda premoć zakona, naravno pod navodnicima, na zapadni, u ovom slučaju na kosovski način.. Tako na Zapadu i vide budućnost regiona, to je knjiški primer. Taj se primer može izdvojiti i svima pokazivati kako će dalje biti organizovana demokratija svuda na Balkanu gde nešto dotakne američka ruka i ruka EU pod okriljem SAD", rekla je ona.

Kako je dodala, reč je o provokacionoj zameni opšteprihvaćenih izbornih procedura i sramotnoj imitaciji koja potpuno zadovoljava zapadne sponzore Prištine, a cilj je da se Srbima konačno, kroz teror, progon, oduzme pravo glasa.

"U Prištini se hvale time što ne ispunjavaju svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, prete da neće biti formirana ZSO, povećavaju prisustvo specijalne policije u nealbanskim sredinama, zastrašuju građane. Emisari iz Vašingtona i Brisela su se dugo dodvoravali Prištini, ćutali na ono što se dešava u odnosu prema Srbima. Da li se to može nazvati normalizacijom situacije, prevazilaženjem problema, približavanjem stavova? Ne, sasvim je obrnuto. Ovi izbori su dodatno pokazali koliko je opasna politika Zapada u regionu kao i da etničke čistke, diskriminacija ne mogu doprineti miru i pomirenju", istakla je Zaharova.

I sve to gura Kosovo i Metohiju sve više u krizu, istakla je ona i dodala da su Srbi, koji nisu želeli da učestvuju u izbornoj farsi, pokazali istinsko nacionalno dostojanstvo, jedinstvo i spremnost da ostanu rame uz rame s Beogradom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading