SVETSKA EKSKLUZIVA Američki Blumberg objavio intervju sa Vladimirom Lučićem: Međunarodna ekspanzija srpskog Telekoma!
Alo

Telekom Srbija je najveći telekomunikacioni i multimedijalni provajder i lider na tržištu Jugoistočne Evrope, objavio je američki Blumberg!

Ova najveća svetska medijska mreža za poslovne vesti i analize prenela je danas na svom portalu intervju koji je generalni direktor srpskog Telekoma Vladimir Lučić prethodno dao takođe veoma uticajnom međunarodnom medijskom servisu Biznis Reporter. 

U intervjuu pod naslovom “Digitalna transformacija je šansa za Zapadni Balkan”, Lučić je govorio o ključnom projektu digitalizacije Telekomovih usluga, koji se sprovodi u okviru velike digitalne strategije Republike Srbije, o ulaganjima kompanije u proizvodnju i plasman najkvalitetnijih medijskih sadržaja, o investicijama u izgradnju optičke infrastrukture za najbrži internet, pripremama za uvođenje 5G mreže i drugim poslovnim prioritetima.

- Telekom Srbija je pokazao izuzetan potencijal za rast, sa snažnim inovacijama i transformacijom poslednjih godina. Mi smo snažan motor promena i predvodimo stvaranje “Srbije 2.0” za svetlu digitalnu budućnost celog Zapadnog Balkana - naglasio je Vladimir Lučić, a prenosi Blumberg.
Prvi čovek Telekoma je naveo da ova kompanija ima 11 miliona korisnika u regionu, sa potencijalom rasta za još najmanje dva miliona, da je prošle godine ostvarila ukupni prihod od 1,3 milijarde evra, a da će ove godine prihodi dostići rekordnih 1,5 milijardu evra, daleko više od ostalih provajdera u regionu.

Samo na nivou ovog regiona, kako je naglasio, prihodi Telekoma će u budućnosti dostići dve milijarde evra.

Alo

 

 

- Naš sledeći korak je međunarodna ekspanzija na prostoru Zapadne Evrope i Severne Amerike, gde živi više od 15 miliona ljudi poreklom iz Srbije, BiH i Hrvatske, koji žele da imaju što bolju komunikaciju sa zemljama iz kojih su potekli i gde imaju rodbinu i prijatelje. Telekom Srbija će im u tu svrhu ponuditi najbolje usluge i najbolje uslove - najavio je Lučić.

Međunarodna ekspanzija podrazumeva da će Telekom početi sa radom kao mobilni i multimedijalni provajder u Nemačkoj i Švajcarskoj, posle Austrije gde je već uveliko prisutan, a potom u SAD i Kanadi.

LEPA VEST ZA SRBIJU! I Hrvati priznali da je Telekom Srbije najveći u regionu

Podsetimo, hrvatski mediji su nedavno objavili poslovnu analizu prema kojoj je Telekom Srbija na tržištima svih zemalja bivše Jugoslavije drugu godinu zaredom ubedljivo najuspešnija kompanija i po prihodima i po profitu, dok je Vladimir Lučić tim povodom istakao da je srpski Telekom prerastao ovaj region i da će stati u red najboljih evropskih kompanija u sektoru telekomunikacija.

Telekom Srbija Grupa u regionu eks -Ju

Broj korisnika: 11 miliona
Potencijal: još 2 miliona
Prihodi 2021: 1,3 milijarda evra
Prihodi 2022: 1,5 milijarda evra
Potencijal: 2 milijarde evra 

Komentari (0)

Loading