SRPSKI SPECIJALCI RAZBILI TEŠKO NAORUŽANE MIGRANTE Evropski mediji bruje o akciji, sprečeni da uđu u Austriju
MUP Republike Srbije

List podseća da je tokom najvećeg pritisaka migranata u jednoj godini bilo gotovo 90.000 zahteva za azil u Austriji, dok ove godine tamošnje vlasti predviđaju čak 70.000 hiljada zahteva.

"Kronen cajtung" piše da ukrajinske izbeglice nisu uključene u ove cifre.

Austrijski medij tvrdi i da međunarodne krijumčarske bande prave veliki biznis od novog talasa, i piše da je veliki broj migranata spreman da krene ka Evropi pre zime.

- Dvanaest miliona izbeglica čeka u Iranu, Turskoj i Egiptu, kako bi se probili u Evropu. Fokus je na srpsko-mađarskoj granici, gde raste pritisak, ali i nasilje među migrantima. Sve je kulminiralo pre nekoliko dana ubistvom mladog Avganistanca od strane sunarodnika tokom svađe u šumi - piše austrijski list.

Podseća se i na operaciju koja je usledila nakon ubistva, kada su srpske specijalne snage na samo deset kilometara od mađarske granice uhapsile 40 naoružanih migranata, koji su se kretali ka Austriji.

- Grupa je sa sobom imala pravi arsenal automatskih jurišnih pušaka, četiri pištolja, dvanaest noževa, mačeta, sablji i 182 metka različitog kalibra. Oduzeta je i droga i šest falsifikovanih ličnih karata i pasoša - piše list.

Zbog tih pretnji, generalni direktor za javnu bezbednost Austrije Franc Ruf i Gerald Tacgern, šef odeljenja za borbu protiv šverca u Federalnoj kriminalističkoj policiji, otputovaće od ponedeljka na granicu Srbije i Mađarske.

"Kronen cajtung" piše da će do kraja godine austrijski graničarski kontingent činiti 50 ljudi, koji će koristiti i dronove i termovizijske kamere kako bi nadgledali granicu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Srecko

17.07.2022 19:05

Sta su bolji Ukrajinski fasisti od ostalih migranata,nek EU bude postena pa nek ih primi da vidi kakvo ce nasilje,ubistva,pljacke,silovanja da imaju.Sta rade Ukrajinci po EU i niko im nista ne moze ili nece.