OBLAČNO, HLADNO, SNEG... Evo kada se vraća pravo proleće!
EPA ABIR SULTAN

Početkom naredne sedmice jutra će biti hladna sa slabim prizemnim mrazem, a u ponedeljak slab mraz se očekuje ponegde i na dva metra visine.

Printscreen

 

 

Tokom dana biće toplije i iznad većeg dela suvo sa dužim sunčanim periodima, samo se u brdsko-planinskim predelima uz promenljivu oblačnost povremeno očekuje kiša.

Marko Čubrilo najavio je da je danas tokom dana moguća pojava snega.

- Nemojte da vas večeras i sutra tokom dana sneg iznenadi i u predelima ispod 500 metara nadmorske visine, posebno na severu regiona - napisao je on.

Printscreen

 

 

Razvedravanje i slabljenje vetra koja se očekuje danas krajem dana donosi visok rizik od pojave jutarnjeg mraza u ponedeljak koji bi pri tlu mogao biti i oko -2 stepena Celzijusa, a lokalno, posebno u planinskim kotlinama i oko -7 stepeni Celzijusa.

- To su vrednosti koje, nažalost, vrlo lako mogu naneti veliku štetu cvetnicama - napisao je Čubrilo.

Prema njegovim rečima od nedelje sledi brzo otopljenje i već u sredu posle svežeg jutra bez mraza dnevni maksimum će biti do +18 stepeni Celzijusa.

- Modeli se ne slažu oko rešenja za period između 6. i 9. aprila. Postoji signal za prolazno ali jače pogoršanje, kišu, planinski sneg i zahlađenje, i drugi - samo prolazno naoblačenje bez padavina i zahlađenja.

Oba modela kao i dugoročni prognostički materijal sugerišu da je posle 9. aprila izgledno prvo, konkretnije, otopljenje uz maksimume koji bi mogli biti i oko +25 stepeni Celzijusa, dok bi posle 13. moglo biti vrlo nestabilno uz grmljavinske pljuskove - naglasio je meteorolog.

 

Komentari (0)

Loading