SMRAD MRTVIH ŽIVOTINJA ŠTIPA ZA OČI, PSI RAZVLAČE TRULE LEŠEVE Horor scene kod Kragujevca, meštani kažu: "Videli smo beli kombi..."
Foto: RINA

Nepoznati počinalac je u neposrednu blizinu njihovoh domova istovario gomilu otpada i mrtve živine. Selom se danima širi nesnosan smrad, a žitelji ovog mesta u Šumadiji strahuju i od drugih problema.

"Ovo je prava katastrofa, ne možete izaći ispred kuće od smrada koji štipa za nos i oči. Videli smo beli kombi koji je u nekoliko navrata prolazio kroz selo, pa pretpostavljamo da su to počinioci, verovatno neko ko ima farmu živine i ovde je našao da sav otpad izbaci. Plašimo se zaraze, psi lutalice su već nanjušili meso i došli, mrtvu živinu razvlače kroz čitavo selo. Ima ih dosta, decu ne smemo da pustimo napolje", kaže meštanka Biljana Milojević.

RUŽNI PRIZORI SA JEZERA VRUTCI USKORO PROŠLOST Počinju radovi na uklanjanju divljih deponija

Na teren su izašle i nadležne inspekcije i sačinile zapisnik, obećavši meštanima da ova bahatost neće proći nekažnjeno i da će počinilac biti pronađen i adekvatno sankcionisan.

Međutim, meštani žele da ovaj problem u njihovom selu bude trajno rešen, jer sa dolaskom toplijih dana on postaje još izraženiji.

"Tokom proleća i leta stanje je još gore, ovo sa bacanjem živinskog otpada nije prvi slučaj, ovde stalno dolaze i prave divlju deponiju. Nadam se da će nadležni u Kragujevcu imati razumevanja za našu situaciju, jer se plašimo bolesti, raznih zaraza ali i za bezbednost dece i nas. Pokucaćemo na sva vrata ako je potrebno, da nam se ovaj problem reši jer postaje jako teško živeti u ovom delu sela", dodaje Biljana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading