DEPRESIVNO BEZ ŠKOLE Anketa o onlajn i kombinovanoj nastavi pokazala
EPA/MARTIN DIVISEK

Više od 40 odsto gimnazijalaca oseća se depresivno i anksiozno zbog nedolaska u školu, skoro 70 odsto njih je zbog toga frustrirano, a 72 odsto je kvalitet znanja iz prethodne školske godine ocenilo kao loš, pokazuju rezultati ankete koju je sproveo Forum beogradskih gimnazija u saradnji sa školskim psiholozima.

Anketirano je više od 1.300 nastavnika, učenika i roditelja, a na osnovu rezultata zaključeno je da je neophodno unaprediti onlajn nastavu kako bi učenici bili izjednačeni u pravu na obrazovanje i da bi kvalitet nastave bio podignut na viši nivo, saopštili su predstavnici Foruma beogradskih gimnazija.

Svrha istraživanja bilo je prikupljanje informcija od nastavnika, učenika i roditelja o zadovoljstvu kombinovanom i onlajn nastavom i davanje mišljenja kako prevazići probleme koji su se javljali tokom prošle i pretprošle školske godine.

Forum gimnazija u Beogradu zaključio je da su učenici i nastavnici saglasni u tome da su, u odnosu na školske godine pre pandemije, bili dodatno opterećeni.

Forum će nadležnima u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Vladi Srbije predložiti rešenja, na osnovu rezultata istraživanja, za koja smatraju da u kratkom roku mogu biti implementirana, te da mogu povećati kvalitet nastave i smanjiti anskioznost kod učenika i nastavnika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading