VREO DAN JE PRED NAMA Temperatura iznad 40 stepeni, evo kada će konačno doći osveženje
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Danas u Srbiji pretežno sunčano i velika vrućina uz popodnevni razvoj oblaka na jugu Srbije, gde je moguća pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova. U ostalim predelima bez pljuskova popodne. Vetar slab južni pre podne, a popodne jugozapadni i zapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 17°C u Požegi do 26°C u Beogradu, a maksimalna od 37°C na severu Vojvodine do 41°C u Prijepolju i Leskovcu.

U Beogradu pretežno sunčano i velika vrućina. Vetar slab, ujutru južni i jugoistočni, a popodne zapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 26°C u centru grada, a maksimalna do 39°C.

U Nišu pretežno sunčano i velika vrućina. Popodne razvoj oblaka može usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab, ujutru južni, a popodne zapadni, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 22°C, a maksimalna do 40°C.

U Užičkom regionu pretežno sunčano i velika vrućina uz popodnevni razvoj oblaka i moguću ređu pojavu lokalnih pljuskova u planinama. Vetar slab promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 17°C do 20°C, a maksimalna od 38°C do 40°C, na Zlatiboru i Tari do 34°C.

U Novom Sadu pretežno sunčano i velika vrućina. Vetar slab, ujutru južni, a popodne zapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 22°C, a maksimalna do 38°C

U Subotici pretežno sunčano sa malo oblaka i velika vrućina. Vetar slab, ujutru južni, a popodne zapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 22°C, a maksimalna do 37°C.

Vreme narednih dana

U četvrtak pretežno sunčano i vrućina, na severu svega stepen-dva manja temperatura nego u sredu. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 25°C, a maksimalna od 35°C na severu Vojvodine do 40°C na jugu Srbije.

U petak i za vikend i dalje velika vrućina uz pretežno sunčano vreme i maksimalne temperature ponegde do 40°C, a u

Komentari (0)

Loading