BESPLATNI UDŽBENICI ZA SVE OD IDUĆE GODINE U Modriči podeljena pomoć deci ratnih vojnih invalida i umrlih boraca
Alo/ Marko Metlaš

Pravo na naknadu od po 100 maraka ostvarila su deca ratnih vojnih ivalida i djeca umrlih boraca koja pohađaju osnovnu i srednju školu. Između ostalih pomoć je dobio ratni vojni invalid Svjetlan Đurić za Dejanu i Dragišu.

- Svaki vid pomoći je dobro došao. Ovih 100 maraka po detetu prava je pomoć znajući kakva su teška vremna. Nadam se da će biti bolje a što se tiče ukupnih troškova za opremanje učenika ovo neće moći baš sve da pokrije, ali koliko može, može - zadovljan je Đurić.

Supruga umrlog borca posle rata Cveta Stanić dobila je pomoć za spremanje za školu malog Andreja.

- Pomoć je dobro došla i znači mnogo. Ovo mi govori da nisu zaboravili porodice boraca i hvala svima za ovu pomoći - rekla je Cveta Stanić.

Prijemu za decu ratnih vojnih invalida i umrlih boraca prisustvovao je i načelnik opštine Jovica Radulović, koji je najavio iznalaženje rešenja kojim bi se besplatno podelili udžebnici za sve osnovce na područja Modriče za školsku 2022/23 godinu.

- Nije isključeno da to uradimo i za ovu godinu, jer mi već pokušavamo iznaći sredstva u okviru postojećeg budžeta. Ukoliko uspemo do kraja godine mi ćemo izvršiti subvencionisanje roditeljima na kraju godine za ovu školsku godinu. Za narednu školsku godinu uradićemo sve da obezbedimo sredstva da budu besplatni udžbenici za sve osnovce na području opštine Modirče - obećao je Jovica Radulović načelnik opštine Modriča.

Prema opštinskoj odluci o dopunskim pravima porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u tekućoj godini biće izdvojeno 145.000 marka za njihove potrebe. Prema ovoj odluci deca iz navedenih kategorija imaju pravo na naknade za: prevoz, đačke ekskurzije, studentske stipendije i studentske ekskurzije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading