PARTIZAN SLAVI POPOVIĆA I RIKARDA Crno-beli sa igračem manje trijumfovali u Moldaviji i napravili veliki korak ka osmini finala
Foto: EPA/EPA-EFE/DUMITRU DORU

Utakmica u Kišinjevu odigrana je bez prisustva navijača po nalogu Bezbednosnih službi Moldavije.

Gol odluke postigao je Rikardo Gomeš u 45. minutu, kojim je postao najefikasniji stranac u istoriji srpskog fudbala. Ukupno je dao 84 gola.

Ekipa Gordana Petrića je gotovo čitavo drugo poluvreme igrala sa igračem manje, jer je u 50. minutu direktan crveni karton dobio Igor Vujačić.

Velike zasluge za pobedu crno-belih pripadaju i golmanu Aleksandru Popoviću koji je sjajno branio i zaustavio sve udarce domaćih fudbalera.

PARTIZAN SLAVI POPOVIĆA I RIKARDA Crno-beli sa igračem manje trijumfovali u Moldaviji i napravili veliki korak ka osmini finala

EPA-EFE/DUMITRU DORU

 

 

Abdul Tapsoba je bio taj koji je najviše pretio Aleksandru Popoviću, a prvi šut, posle odbitka, imao je u šestom minutu.

Tim iz Moldavije je veliku šansu imao u 22. minutu kada je Tapsoba pogodio prečku.

I, kako to u fudbalu obično biva, usledila je kazna. Bila je to sjajna kontra Partizana, koju je povukao Natho, dodao je do Meniga, ovaj je uposlio Rikarda, a napadač crno-belih je šutirao sa desetak meara, lopta je zakačila Garnaga i odsela je u protivničkoj mreži.

U drugom poluvremenu se Partizan povukao i gledao kako da sačuva rezultat, mada je u nekoliko navrata pretio iz kontri preko Meniga.

Sve u svemu, crno-beli su se oporavili od poraza u Superligi od ekipe Mladost GAT i za sedam dana u Beogradu pokušaće da overe plasman u osminu finala Lige konferencija. 

 

Šerif - Partizan 0:1 (0:1)

Stadion: Zimbru (Kišinjev)

Sudija: Harm Osmers (Nemačka)

Šerif: Koval – Zahuri, Garananga, Kiki, Kpozo – Diop, Badolo, Kjabu – Talal, Atiemven, Tapsoba.

Partizan: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Šehović, Fejsa, Belić, Dijabate, Menig, Natho, Rikardo.

Kraj! Pobeda Partizana u Moldaviji 1:0!

90. minut - Igraće se još sedam minuta.

90. minut - Dijabate je oduzeo loptu Garanangi, koji ga je faulirao i zaradio crveni karton. Ipak, izgleda će biti poništen... Da, rukom je prethodno igrao Dijabate, poništava se isključenje.

85. minut - Finiš utakmice, Šerif napada, ali vreme radi za fudbalere Partizana.

79. minut - Sve su opasniji domaći fudbaleri, ali se igrači Partizana odlično brane. 

71. minut - Izmenu vrši Gordan Petrić, Menig izlazi iz igre, na terenu je Andrade.

66. minut - Faul Šehovića nad Mumunijem u opasnoj zoni. Slobodan udarac sa 17 metara. Odlično reaguje Natho glavom i blokira taj udarac Tapsobe.

59. minut - Au, kakva šansa za Partizan! Menig je bio u velikoj prilici, ali je šutirao pravo u Kovala.

51. minut - Kraj utakmice za Vujačića. Prvo mu je Osmers dao žuti karton, ali je usledila reakcija iz VAR sobe. Gledao je snimak Nemac i promenio odluku...

Neoprezno je starovao Vujačić, nije udario Tavala, ali je išao otvorenim delom kopačke.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme! Partizan vodi 1:0 golom Rikarda!

 

 

45. minut - Gooool! Partizan vodi golom Rikarda!

35. minut - I ponovo je Popović spasio Partizan, Tapsoba je uposlio Talala, ovaj "tukao", a golman crno-belih reagovao u poslednjem trenutku.

27. minut - Marković se nije snašao u petercu domaćina. Velika šteta... Belić je poslao dubinsku loptu, spustio je glavom Rikardo, pravo pred noge štopera "parnog valjka", ali on nije uspeo da uputi udarac već su je izbacili domaći defanzivci.

22. minut - Velika prilika za domaće! Najpre je Tapsoba, koji nije naročito visok, nadskočio Natha i šutirao glavom, ali je lopta završila na prečki.

U nastavku akcije, Popović je zaustavio Atiemvena, koji je šutirao iz odbitka.

15. minut - Šerif bolji na startu meča.

10. minut - Teren na kom igraju fudbaleri Šerifa i Partizana je u očajnom stanju.

6. minut - Još jedan pokušaj fudbalera Šerifa. Tapsoba je naleteo na odbitak, šutirao iz prve, ali pravo u Popovića koji je lako odbranio njegov udarac.

3. minut - Prva šansa za domaći tim. Atjemven je oprobao svoj udarac sa nekih 20 metara, ali pravo u Popovića.

1. minut - Utakmica je počela! 

19.36 - Trener crno-belih Gordan Petrić rekao je da bi bio zadovoljan utakmicom od nula do jednog gola.

- Dobar rezultat za nas bi bio 0:0, 1:0, i 0:1, ali generalno ima tu da se igra dosta, jedna utakmica danas, druga za sedam dana, tako da ćemo videti gde će nas to odvesti.

 

 

19.34 - Partizan je osvojio drugo mesto na tabeli grupe D Lige konferencija, dok je Šerif bio treći u grupi E Lige Evropa.

19.32 - Partizan u lošem raspoloženju dočekuje ovaj meč, pošto je u Superligi Srbije doživeo debakl od ekipe Mladost GAT (4:0).

19.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prvoj utakmici plej-ofa Lige konferencija u kojoj se sastaju Šerif i Partizan. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Moldavije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading