STANOJEVIĆ PRED GENT! Vaspitani smo da nam je igranje za klub jedini motiv!
FK Partizan

- Jedna od odlučujućih utakmica za prolaz i proleće u Evropi. Igramo protiv ekipe koja je direktan konkurent za prvu poziciju. Znamo da će naredne dve utakmice mnogo toga odlučiti. Maksimalno smo spremni i motivisani, situacija sa povredama je dobra. Juče smo imali testiranja, Jović se oporavio od korone, ali neće biti u konkurenciji za tim - rekao je Stanojević.

Partizan nema dobar skor sa belgijskim klubovima.

- Nadamo se prekidu te tradicije. Belgijanci imaju dobru igu, dosta ulažu u fudbal. Igrali su promenljivo ove sezone, dosta igrača im se vratilo iz povreda, u usponu su forme. Biće izuzetno teško, ali ne može da bude lako ako želite prvo mesto u grupi i proleće. Nadam se da ćemo prekinuti taj loš niz sa Belgijancima".

Poređenje sa Šarlroa i kako komentariše to što su neki bivši srpski igrači Belgijancima "odali" mane Partizana (prim. aut. Bojan Jorgačević, bivši golman reprezentacije Srbije).

- Uglavnom su ekipe sličnih karakteristika. Izuzetno su snažni, visoki, dobre fizičke predispozicije. Igraju sa dobrim ritmom i sa više napadača, i to centralnih. Dosta ofanzivna ekipa, dosta rizikuju. Čitao sam, pratio, nešto su pogodili, nešto nisu. Dinamična su ekipa, mislim da će biti dobra utakmica jer igraju ofanzivno, direktno, sa dosta igrača u napadu. I mi ćemo ići ofanzivno i očekujem jako dobru utakmicu.

FK Partizan

 

 

Očekuje li da Darko Lemajić zaigra od starta za Gent.

- Znamo da je bio povređen, ali se oporavio, pratio sam ga, vidim da su zadovoljni sa njim. Imaju i Depotra, ali i šest igrača preko 190 centimetara. Videćemo koja će tri igrača staviti u napad, verujem da ni oni ne znaju ko će početi. Mi smo gledali sve njihove utakmice.

Lazar Marković je takođe igrao kod trenera Genta.

- Momci su fokusirani na rezultat. Vaspitani smo tako da nemamo nijedan drugi motiv osim da igramo za svoj klub, navijače i da napravimo dobar rezultat. To ko je za koga igrao, ne znači mnogo. On će imati mnogo težak zadatak, oni su kupili levog beka za 6.000.000 evra. Jedina motivacija nam je da prezimimo u Evropi, ostalo nas ne zanima previše.

Na kraju je još jednom govorio o sistemu u kom igra Gent.

- Igraju na specifičan način, menjaju tri napadača gore, u zavisnosti da li su brži igrači. Pokušaćemo da anuliramo jihove bokove i igrače po centrali, jer znamo i koje su mane tog njihovog sistema. Biće sistem na sistem, pa ćemo videti. Imamo i mi plan B, pa ćemo videti kako se stvari budu odvijale - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading