UVEDENO NOVO PRAVILO Zvezda zbunjena (VIDEO)
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

NBA liga je uvela novo pravilo.

Arbitri će ubuduće drugačije reagovati kada se "napadači" posle šuta zabiju u igrača odbrane u pokušaju da iniciraju kontakt i iznude faul.

Ubuduće će se to suditi kao faul u napadu ili će pustiti da igra teče.

Novo pravilo na svojoj je koži među prvima iskusio Stefon Kari na pripremnoj utakmici Golden stejt - Portland. Fintirao je šut, sačekao rivala da skoči, a onda se bacio u njega i šutirao. Faul nije dobio.

Ovo pravilo moglo bi da promeni način igre u napadu, posebno za igrače poput Dončića, Irvinga, Hardena... koji koriste dosta kontakta u igri.

Kari je komentarisao kako će se pravilo odraziti na njega:

- Iskreno, ne znam. Biće teško kao i uvek kad se tek uvede neko pravilo. Zasad je jako zbunjujuće.Trudiću se da ne razmišljam o tome. Možda ću morati da menjam način igre, ali biće u redu.

Na jednoj prezentaciji NBA sudija upravo je Kari izdvojen kao igrač na čijim se akcijama prezentovalo novo pravilo.

- Bila je to akcija protiv Milvokija. Dvojica su me čuvala, osetio sam igrača iza sebe i promenio sam pravac. To su koristili kao primer da to više nije faul. Gledao sam video zbunjen jer mi nije jasno kako to nije faul.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Djoka

07.10.2021 10:20

Veoma je problematičan faul posle šuta. Igrač skoči, ili ne , da koš i posle čistog šuta ga po ruci udari protivnički igrač. Ide dodatno bacanje. ZAŠTO ? Nije ometen kod šuta već je faul kasnije napravljen. Po meni, nema + bacanje. Ako je ispunjen bonus dva bacanja, ako nije lopta sa strane. Onda neka odbrana razmišlja.