OVO SE NIKADA NIJE DESILO Drama: Bivši igrači poslali pismo, traže da se njihova zemlja izbaci sa Svetskog prvenstva
Tanjug/Ap

Iranci traže da se njihova reprezentacija izbaci sa Svetskog prvenstva!  Poslali su pismo FIFA i zahtevaju da nacionalni tim ne bude deo takmičenja u Kataru.

Razlog? Način na koji tamošnja vlast tretira svoj narod, posebno žene. Protesti u ovoj zemlji traju od sredine septembra kada je Maša Amini (22) ubijena zbog toga što je nepravilno nosila hidžab.

TAJNI PIKSIJEV ADUT ZA GOLOVE? Selektor Stojković može samo zadovoljno da trlja ruke

Policija hapsi demonstrante, pokušava da spreči proteste, a zbog svega toga su dvojica nekadašnjih fudbalskih reprezentativaca Merdad Poladi i Behšad Javarzadeh bili potpisnici pisma u kome traže da njihovi sunarodnici budu izbačeni sa predstojećeg Mundijala (od 20. novembra do 18. decembra).

ISTORIJSKA NEPRAVDA ZA JUGOSLAVIJU Protiv naše reprezentacije dogodio se najveći skandal u fudbalu - evo šta se stvarno desilo u Montevideu

Ovu vest preneo je "CNN" koji je kontaktirao FIFA za komentar, ali nije dobio odgovor od njih još uvek.

- Brutalnost Irana i nasilje prema sopstvenom narodu dostiglo je tačku bez povratka. Zahtevamo da se zbog toga udalje i sa fudbalskih i sportskih takmičenja. FIFA je često bila tolerantna na ovakve situacije, sve dok ne utiču na fudbal, ali sada ni fudbalski mečevi više nisu bezbedno mesto za žene, a ni za muškarce. Ženama ne dozvoljavaju da uđu na stadione širom zemlje i sistematski ih isključuju iz fudbalskog ekosistema u Iranu. Sve to je kontradiktorno sa stavovima i vrednostima koje FIFA ima - navodi se u pismu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading