"ORLOVI" PRELETELI ŠVEDSKU Luka Jović doneo pobedu Srbiji, sa Norvežanima za prvo mesto u grupi (VIDEO)
EPA

 

Pala je Slovenija, a sada je uzeta mera i Šveđanima. "Orlovi" su odigrali sigurno najzahtevniji meč do sada u novom ciklusu Lige nacija na teškom gostovanju, a za Srbijus e vraćaju sa tri velika boda i najavom da će u Oslu protiv Norveške u septembru pasti odluka o pobedniku grupe, plasmanu u najjaču A grupu i odlazak u baraž za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija bili su bolji rival u sve tri dosadašnje utakmice iz kojih su do sada skupili šest bodova. Igra u Švedskoj treba da hrabri, jer dugo Srbija nije bila ovako organizovana i taktički sjajno postavljena da može da se nosi sa svima, bilo to kod kuće ili na strani.

EPA

 

Moglo je da bude i ubedljivije, mogli su i Šveđani da dođu do gola, ali Marko Dmitrović nije imao mnogo poslao. Najbolju priliku na utakmici u pogodak je pretvorio Luka Jović u nadoknadi prvog poluvremena. Gde je stao protiv Slovenije, nastavio je napadač Real Madrida u Solni i vezao dva meča sa po golom u dresu reprezentacije. Sada je dobio šansu od prvog minuta usled izostanka suspendovanog Aleksandra Mitrovića i iskoristio je na najbolji način.

Norveška je na svom terenu odigrala bez golova sa desetkovanom Slovenijom i sada ima bod više od Srbije. Naredni meč naša selekcija igra 12. juna protiv Slovenije u Ljubljani i tada sledi pauza do septembra kada će biti odigrane preostale dve utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

ŠVEDSKA - SRBIJA 0:1 (0:1)

Jović u 45+3. minutu za Srbiju

Stadion: Frends arena (Solna), Sudija: Lovrens Viser (Belgija)

ŠVEDSKA: Olsen - Anderson, Ekdal, Nilson (od 42. Kurtulus), Augustinson - Svanberg, Kažust, Olson (od 77. Forsberg) - Elanga, Kvaison, Klaeson (od 77. Gudmundson).

SRBIJA: Dmitrović - Pavlović, Veljković, Milenković - Terzić (od 64. Radonjić), Sergej Milinković Savić, Gudelj, Lazović (od 64. Kostić), Đuričić, Tadić - Jović (od 77. Lukić).

KRAJ!

90. minut - Još tri minuta nadoknade!

82. minut - Kostić je umalo potvrdio pobedu Srbije, ali Olsen čuva svoj tim. Dobra odbrana golmana domaćih.

77. minut - Dve promene kod Šveđana, jedna kod "orlova". Saša Lukić menja Jovića. Olson prepušta svome mesto Emilu Forsbergu, a Klaeson ide van igre i šansu dobija Gudmundson.

76. minut - Nova prilika za domaće. Svandberg je pronašao prostor za udarac, ali ponovo lopta ide preko gola.

74. minut - Prete ponovo Šveđani. Olson je proigrao Augistinsona, ali njegov udarac ide iznad gola koji čuva Dmitrović.

72. minut - Dobra akcija "orlova". Tadić je odlično uposlio Jovića, ali strelac prvog gola nije uspeo dobro da je zahvatio pa je lopta otišla preko gola.

70. minut - Nova promena u redovima Srbije. Umesto Đuričića na terenu je Uroš Račić.

68. minut - Probao je sada Kažust da pripreti, uspeo da šutne iz teške pozicije, ali Dmitrović brani.

64. minut - Dvostruka promena u redovima "orlova". Umesto Lazovića na terenu je Filip Kostića, a Aleksu Terzića menja Nemanja Radonjić.

61. minut - Svandberg je probao iz slobodnog udarca, prvo bio izblokiran, a onda njegov šut ide daleko preko gola.

60. minut - Pavlović ruši Kvaisona na ivici šesnaesterca i dobija žuti karton, tražili su Šveđani crveni, ali ništa od toga.

51. minut - Srbija opasno preti na startu drugog dela igre. Prvo je Darko Lazović izblokiran, a onda udarac Đuričića sa distance brani Olsen.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

45+3. minut - GOOOOOL! JOVIĆ! Srbija vodi! Odlično se snašao naš napadač i matirao Olsena!

 

 

45. minut - Još tri minuta nadoknade!

45. minut  - Umalo da Srbija bude kažnjena za promašaje. Klaeson je promašio sa svega pet metara nakon odličnog dodavanja Kažusta.

43. minut - Bilo je blizu! Odličan centaršut Dušana Tadića, Milenković je zakasnio da samo gurne loptu u mrežu, a ovako ona prolazi tik pored stative.

42. minut - Još jedna javna opomena, sada za Olsona koji ruši Luku Jovića na ivici kaznenog prostora. U međuvremenu, Nilson se povredio i neće moći da nastavi meč, umesto njega u igri je Kurtulus.

36. minut - Revija žutih kartona u poslednjih 10 minuta. Sada je Filip Đuričić upisan nakon starda nad Kvaisonom.

34. minut - Oštar start Svandberga nad Gudeljem i prvi žuti karton za domaće.

33. minut - U dobroj se šansi našao Luka Jović, ali je njegov udarac u poslednjem trenutku izblokiran. 

28. minut - Nemanja Gudelj je prvi upisan u beležnicu sudije Visera. Žuti karton nakon faula našeg veziste.

19. minut - Prva prilika za domaće na meču. Okliznuo se Nikola Milenković pa je lopta došla do Klaesona. Na sreću napadač Švedske je očajno zahvatio loptu pa je ona otišla pored gola.

10. minut - Još uvek bez prilika na obe strane. Srbija nešto opasnija na startu, ali za sada bez udarca ka golu.

20.45 - Utakmica je počela!

Foto: FSS

 

20.30 - Utakmica uskoro počinje:

 

 

20.25 - Srbiji će ovo biti tek treći duel sa Švedskom od osamostaljenja. Do sada je bilans 1:1 (jedna pobeda, jedan poraz). Pre toga još 11 puta smo se susreli, ali tada kao Jugoslavija. Uz pet pobeda, dva puta je bilo nerešeno, a četiri puta je naša selekcija poražena.

19.53 - Naši reprezentativci u odličnom raspoloženju dočekuju početak meča u Švedskoj.

 

 

19.31 - Šansu sa klupe čekaju:

Švedska: Linde, Rine, Sundgren, Isak, Forsberg, Hrgota, Kalstrem, Papajanopulos, Kurtulus, Đekereš, Gudmunson, Niman.

Srbija: Rajković, V. Milinković- Savić, Mašović, Eraković, Ilić, Radonjić, Jovanović, S. Mitrović, Lukić, Kostić, Račić, Grujić.

19.25 - Što se tiče sastava Švedske selektor Jane Anderson, takođe, je napravio nekoliko izmena, pa njegovih 11 izgleda ovako:

 

 

19.20 - Poznat je sastav Srbije. Dragan Stojković Piksi ponovo je napravio veliki broj promena. Po prvi put u ovogodišnjoj Ligi nacija gledaćemo na terenu Marko Dmitrovića, Aleksu Terzića, Darka Lazovića i Filipa Đuričića, a priliku da zaigra od starta dobio je i Luka Jović.

 

 

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču trećeg kola B grupe Lige nacija između Švedske i Srbije. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Solne.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Miro

09.06.2022 19:08

E moj Piksi nije samo Švedska Skandinavija, s Norveška šta da njom?