ODLUKA BAHARA UZDRMALA "DELIJE" Hrabro je odreći se Borjana, Zvezda je veća od svakoga
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je započela novu eru u klubu dovođenjem izraelskog stručnjaka Baraka Bahara, koji je odmah rešio da "seče" i pravi krupne promene u igračkom kadru. Prvi na "udaru" našao se kapiten Milan Borjan koji tokom leta neće biti u Beogradu, a jasno je da njegovi kvaliteti nisu po ukusu novog šefa stručnog štaba!

Dok Bahar bude tražio rešenje za mesto među stativama, uklapao odbranu i birao prvog napadača za narednu sezonu, postojaće veliko pitanje i na levom krilu. Navodno, ni Aleksandar Katai se ne uklapa idealno u zamisli novog trenera, a o odluci Bahara da precrta dvojicu najzvučnijih igrača u aktuelnom timu Crvene zvezde govorio je nekadašnji kapiten i pomoćni trener Nenad Milijaš, u emisiji "Miljanov korner". 

U Sputnjikovom podkastu je miljenik navijača Crvene zvezde govorio o odluci koja je Milanu Borjanu pala veoma teško, ali i veličini kluba u kojem je radio do pre nekoliko dana. Tom prilikom je imao i instrukcije za dvojicu "otpisanih" igrača, kojima je poručio da se izbore za mesto kod novog trenera, u klubu koji je veći od svih njegovih igrača!

-Mogu da pričam što se tiče Makabija. Došao je u mnogo veći klub nego što je Makabi, gde je mnogo veći pritisak. Čim je pozvan ovde i čim je došao ovde to je uspeh i napredak. Sigurno će mu biti teško, ali to je njegovo, on zna šta radi. Ja sam siguran da će mu svi u klubu pomoći da bude što lakše i bolje jer je svima isti cilj. Nadam se da će stići do toga. Makabi je imao brzinu, dobar kontranapad, vodilo se računa o prekidima...rekao je Milijaš. 

ODLUKA BAHARA UZDRMALA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

KO UMESTO BORJANA? Zvezda dobila "popust" za golmana, reprezentativac staje na gol

Nekadašnji centralni vezni Crvene zvezde i reprezentacije Srbije istakao je da Borjan mora da prihvati odluku novog šefa stručnog štaba, i pored toga što je svima jasno koliko je dao klubu prethodnih godina. Sada mu predstoji rad i dokazivanje pred očima Izraelca koji je i sam na konferenciji istakao da je menadžer.

-Ima dosta igrača koji su u Crvenoj zvezdi uspeli da osvoje sve trofeje prethodnih godina i jedan od njih je Milan. On je stvarno dao mnogo Zvezdi, negde možda i najviše. Kapiten koji je odrađivao svoj posao, posebno u velikim utakmicama u Evropi. Ali, to je odluka trenera, to je surovi profesionalizam. Sigurno je Milan Borjan jako bitan član u klubu, u svlačionici, navijači se poistovećuju... Sada kad bismo pitali malu decu koga znaju od igrača Crvene zvezde, svi znaju golmana možda i više nego igrače. To je hrabar potez trenera i pokazuje da on zna šta hoće. Milan je profesionalac koji mora to da prihvati, koji ima ugovor u Crvenoj zvezdi i na njemu je da radi i dokazuje se, da pokuša da se vrati", dodao je Milijaš i nastavio: "Nikome nije prijatno da čuje. Svako hoće da igra, posebno ako si kapiten, ko je toliko godina tu. Što pre treba da se probudiš i da vidiš na koji način ćeš da se boriš dalje.

Smatra legendarni kapitenc crveno-belih da je Barak Bahar doneo veoma hrabru odluku, ali i da Crvena zvezda mora da bude iznad svih koji rade u njoj. Ukoliko bude rezultata, "seču" će svi pozdraviti jer je Crvena zvezda veliki klub kojem su najbitniji rezultati i zadovoljstvo navijača!

-Aleksandar Katai je majstor, neko ko je dao mnogo golova, možda je rešio najviše utakmica u prethodnom prvenstvu. Opet, to su vesti, ajde da sačekamo da vidimo kad počne. Sve su to stvari koje su velike, to su velike promene, ali novi je trener, novo takmičenje, nova godina. Sve su to stvari koje mogu da se dese. Što se tiče hrabrosti, sigurno jeste velika hrabrost i to ne može niko da ospori. Što se tiče da li je to dobro ili ne, kao i za sve u Crvenoj zvezdi sude rezultati. Ako budu dobri rezultati normalno je da se brzo zaboravi jer je Crvena zvezda klub mnogo veći od bilo kog pojedinca koji je ikad bio tu. Najbitnije je da Crvena zvezda ima rezultat i da su navijači zadovoljni! Svi ti pojedinci koje smo nabrojali, koji su tu ili koji će doći - klub je veći od njih. Sigurno je klub dao njima više jer je toliko velik nego što oni mogu da daju Zvezdi. A svako se trudi da daje što je više moguće - zaključio je dosadašnji pomoćni trener.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.         

Komentari (0)

Loading