I JEDNA CIGARETA NAM MNOGO ŠTETI Tiktoker je pokazao zastrašujuću istinu pod mikroskopom! (VIDEO)
Foto: printscreen/TikTok

Foto: printscreen/TikTok

 

Jedna cigareta je dovoljna da vam zagadi pluća. Jednostavan eksperiment u video snimku tiktok pokazao je da čak ni filter neće zaštititi pluća od cigaretnog dima.

Štetnost pušenja nije ništa novo, ali ako mislite da vas čak i povremena cigareta ne može ugroziti, varate se. U jednostavnom eksperimentu, Tiktoker je pokazao da čak i filter ne sprečava cigaretni dim da izazove zagađujuće naslage u crevima. Njegov video je podelio portal Lad Bible, a možda ćete biti iznenađeni kako vam pušenjem jedne cigarete pluća mogu biti zagađena .

Dovoljna je samo jedna cigareta

Valt je opasnost od pušenja demonstrirao na plastičnoj bočici i parčetu vate. Pokušao je da odgovori na pitanje koliko je filter za cigarete efikasan. Odgovor je da nije mnogo. Plastična boca predstavljala je pluća, a Valt je napravio male rupe na poklopcu i ubacio mu čuperak vate u grlo. Vata je trebala predstavljati plućne ćelije. Takođe je napravio rupu na dnu boce u koju je ubacio upaljenu cigaretu.

Foto: printscreen/TikTok

 

Zatim je na rupe na poklopcu povezao usisivač i kroz plastičnu bocu postepeno „popušio“ celu cigaretu. Zatim je usledilo poređenje pod mikroskopom, prvo pokazujući kako je izgledala čista vata kroz koju nije prolazio dim. Zatim je iz plastične boce izvukao čuperak vate i na prvi pogled se videlo da je prljava. Bio je karamel smeđe boje, a neka vlakna su mu bila zalepljena katranom.

Cigarete su štetne sa ili bez filtera

Foto: printscreen/TikTok

 

Za cigarete sa filterom ili bez njega, uporedno istraživanje iz 2011. pokazalo je da cigarete sa filterom nisu sigurnije. Jedina razlika je u tome koju vrstu raka rizikujete zbog pušenja.

Foto: printscreen/TikTok

 

U svom video snimku Valt je upozorio ljude: "Bez obzira na to da li sa ili bez filtera, zaključak je jasan - pušenje je zaista opasno po vaše zdravlje. Zato napravite promenu već danas".

POGLEDAJTE VIDEO:

@oneminmicro

Reply to @teresiaemma Lung model before and after smoking! ##health ##fyp ##cigarette ##smoke ##microscope ##science ##ohno ♬ orijinal ses - ponciklendin

Video za tiktok je u jednom danu dobio više od 923.000 pregleda, a ljudi u komentarima su prestravljeni. To je samo jednostavan eksperiment, ali takođe vam može pokazati šta cigareta može učiniti vašem telu. Pored toga, moguće je da će cigarete pre ili kasnije zameniti manje štetne alternative . Pa, da li biste radije napravili pauzu od cigarete ili pauzu od pušenja?

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

  Kliknite za više vesti

Komentari (0)

Loading