Ova devojka je putujući uštedela više od 22.000 dolara ne plaćajući smeštaj, kako joj je to pošlo za rukom?
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

 

Kada istražuju nešto novo, većina ljudi uzima u obzir hotele ili Airbnb za svoj smeštaj. Madolline Gourlei, pak, traži kuće sa mačkama. 

Iz dana u dan, 31-godišnja Madolline radi kao vladin službenik u Brisbaneu, Australija . Bila je na poslu jednog dana 2017. godine, kada je Madolline čula za još jednog zaposlenog koji je "živeo iz kofera" i pronašao smeštaj sa mačkama čuvaći ih.

Zaintrigirana tom idejom, Madolline je otišla kući i Guglala "sedi u kući sa mačkama", gde je naišla na brojne veb lokacije koje oglašavaju tu mogućnosti. U oktobru te godine, Madolline se prijavila na jednu od veb stranica i zvanično započela svoj hobi.

Jedna od prvih reklama koje je videla na veb lokaciji bila je da traže nekoga da brine o domu i mački u San Francisku dok su vlasnici bili odsutni preko Božića.  Madolline se prijavila, organizovala Skipe sesiju sa vlasnicima i brzo je potvrđena kao izabrani kućni pomoćnik.

Madolline je stigla u centar San Franciska i nastavila da brine o mački supružnika oko 10 dana. Prisjećajući se iskustva, 31-godišnjakinja je rekla da, iako "zapravo nije znala šta da očekuje", neke informacije je pre vremena dobila kroz "vodič" koji su vlasnici poslali.

Ona je nastavila:

Izgledali su kao zaista dragi, iskreni ljudi, a ja sam imala sreću da boravim u njihovoj kući sa mačkom. Da je iskustvo loše prošlo ili se završilo, verovatno ne bi razmišljala o nekoj drugoj međunarodnoj kući i mačkama.

Ovaj par je definitivno pomogao da oblikujem moje iskustvo i naterao me da pokusam ponovo.

Madolline je nastavila svoj hobi i putovanje po domovima u Njujorku , Bostonu, Sijetlu, Santa Feu i Cincinnatiju u SAD-u, kao i u Tasmaniji, Darvinu i Sidneiu u Australiji.

Priznaje da "ne bi nikad išla na takva putovanja za praznike, ali je ovo iskustvo fenomenalno i je uštedela blizu 30.000 AUD boraveći u tuđim domovima, umesto da mora da plaća za smeštaj.

Madolin je objasnila:

Jedan od domova u kojima sam odsela, gore u planinama Boulder, bio je na malom delu zemlje. Bio je arhitektonski dizajniran i bio je jedan od onih domova koji nisu "pošteđeni" - čak su i tuševi filtrirali vodu.

Sećam se da sam gledala nekretnine u tom području na AirBnB-u dok sam išla i to je bilo oko 10.000 AUD za vreme dok sam ja boravila tamo. Nema šanse da bih mogla takav smeštaj da priuštim, tako da se osećam srećno što sam mogla boraviti na takvom imanju gotovo za džabe.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading