Tužilaštvo
Foto: Alo/Alo

 

Prvo osnovno javno tužilaštvo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova odredilo je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema advokatu I.B.I. (35) i S.P. (32) zbog  sumnje da su u periodu od oktobra 2023. godine do aprila 2024. godine u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu oštećenog da mogu da obezbede prijem u državljanstvo Republike Srbije, tri ruska državljanina koji su deponovali iznos od 200.000 evra u advokatskoj kancelariji osumnjičenog. Kako u ugovorenom roku pomenuti ruski državljani nisu stekli državljanstvo Republike Srbije, niti je novac vraćen postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično delo prevara.

- Osumnjičeni su saslušani na okolnost krivičnog dela kojom prilikom je osumnjičeni I.B.I. iskoristila zakonsko pravo i nije htela da iznese svoju odbranu, dok je osumnjičeni S.P. negirao izvršenje krivičnog dela. Dežurnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritovra, imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali postupak uticajem na svedoke - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati svedoke oštećene, kao i druge svedoke događaja, narediti sva potrebna veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

Pozivamo državljane Ruske Federacije koji su oštećeni na ovakav ili sličan način da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd, UKP, Odeljenju za suzbijanje imovinskih delikata, Odsek za prevare putem i-mejl adrese lazar.bjovanovic@mup.gov.rs, tel. +381648927703 ili na i-mejl adresu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu elektronski.potpis@prvo.ojt.rs.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading