SLALA PRETEĆE MEJLOVE DESETINAMA AMBASADA Osumnjičena N. P. pretila i samoubistvom - Tužilaštvo naložilo proveru njene uračunljivosti
Foto: Printscreen/Foto: RINA

- Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal saopštilo je danas da je u toku postupanje protiv N. P. zbog sumnje da je 8. maja na mejlove više desetina ambasada Srbije poslala preteće pismo. Ona je u pismu navela da će ukoliko njeni zahtevi ne budu ispunjeni u roku od 48 časova najviši predstavnici države biti odgovorni za živote hiljada ljudi ispred predsedništva Srbije time što će nacija prisustvovati najvećoj tragediji u svetu u vidu ubistva - navodi se u saopštenju ovog Tužilaštva.

ODLUČNA PORUKA TUŽIOCA STAMENKOVIĆA ''Za veličanje zločina naša tolerancija je ravna nuli'

Navedenu elektronsku poštu je dodatno objavila i putem društvene mreže "Fejsbuk" na javnom nalogu čiji je administrator i koji ima oko 5.600 pratilaca.

U navodima izrečenog Posebno tužilaštvo za VTK smatra da postoji osnovana sumnja da se u radnjama osumnjičene stiču elementi izvršenja krivičnog dela Izazivanje panike i nereda. Iz ovog Tužilaštva preciziraju da je putem sredstava javnog informisanja, u koje se ubraja i višestruko slanje elektronske pošte većem broju lica, kao i objavljivanje na javnim grupama u okviru društvenih mreža na Internetu, pokušala da izazove paniku ili teže narušavanje javnog reda i mira kod većeg broja građana naše zemlje.

Dodaju da s obzirom da je osumnjičena naknadno, prilikom uzimanja izjave od strane policije, a po nalogu Tužilaštva, pretila da će izvršiti samoubistvo na javnom prostoru. Imajući u vidu dodatnu opasnost navedene tvrdnje kako po život osumnjičene, tako i po živote prisutnih građana, u toku je preduzimanje mera medicinskog karaktera radi utvrđivanja psihološke uračunljivosti lica.

Prema pisanju medija ona je ranije radila u Sektoru unutrašnje kontrole JP ''Elektroprivreda Srbije''.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading