BIO JE PRVA ŽRTVA ''AUDIJA SMRTI'' Ćanda se s prijateljem vraćao sa sahrane, ''Zemunci'' ih izrešetali s 80 metaka!
Foto: Alo/Dejan Briza/Alo/Shutterstock

Njegove ubice nikada nisu privedene pravdi, iako se verovalo da su ga ubili "zemunci", a ta likvidacija je bila prva izvršena iz "audija smrti", što je potom postao "zaštitni znak" zloglasnog klana.

Zoran Davidović bio je najbliži saradnik Zorana Uskokovića Skoleta.

UHAPŠENA DVA MLADIĆA ZBOG UBISTVA U JARKU Tukao strica sa drugom, pa ga izbo nasmrt

I Čandi i Skoletu, kao i drugim njihovim saradnicima, smrtne presude su potpisane onog trenutka kada je 15. januara 2000. ubijen Željko Ražnatović Arkan. "Zemunci" su krenuli u krvavi osvetnički pir.

Prvo je livkidiran Branislav Lainović Dugi, ispred hotela "Srbija" na Konjarniku. Na njegovu sahranu otišao je i Zoran Davidović Ćanda. Još se ni zemlja nije slegla na humci njegovog prijatelja, a već je i Ćanda bio mrtav.

Tog 23. marta 2000. godine Davidović je izrešetan iz kalašnjikova kada se sa svojim prijateljem Ivanom Stojanovićem, koji inače nije bio umešan u kriminalne radnje, vraćao iz Novog Sada, sa Lainovićeve sahrane.

Jedna stvar je ostala nejasna, Davidović je znao da mu je glava u torbi i imao je blindirani automobil, ali je ipak bio u normalnom audiju, bez zaštite.

Ćandu i Stojanovića, koji je bio kolateralna šteta, napadači su sačekali na auto-putu, na račvanju novosadskog i zagrebačkog. Dok je jedan automobil blokirao put kolima u kojem su bile mete, pojavilo se drugo vozilo u kojem su bili pucači. U njih dvojicu ispaljeno je oko 80 metaka.

"To je bilo jezivo, ali i potpuno nenormalno. Napadači su pucali u nesrećne ljude dok su imali municiju, čak i kada su obojica već bili mrtvi. Ćandi je glava bila skoro otkinuta od kuršuma", naveo je svojevremeno izvor beogradskog medija.

Napadači su nestali munjevitom brzinom, kao što su se i pojavili. Zanimljivo je da je u blizini bila patrola saobraćajne policije ali su oni, kada su začuli rafale - zalegli, nisu ni pokušali da vide šta se dešava dok paljba nije prestala.

Tada se nije znalo da je to bila prva akcija "zemunskkog klana" iz kola u pokretu. Na taj način likvidirane su narednih godine desetine ljudi, skoro bez promašaja.

Inače, Ćanda je u trenutku smrti bio u vezi sa pevačicom Jelenom Karleušom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading