PRESUDA ZA LIKVIDACIJU NA BANOVOM BRDU Alen Cigler osuđen na 15 godina, tužilaštvo uložilo žalbu!
Alan Cigler/Foto:Fejsbuk

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložiće žalbu na presudu Višeg suda u Beogradu kojom je danas na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora osuđen Alan Cigler kao saizvršilac u ubistvu Nebojše Markovića 5. januara 2019. godine na Banovom brdu.

Tužilaštvo je zadovoljno što je sud prihvatio kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnice i Ciglera osudio za krivično delo teško ubistvo, ali nije zadovoljno visinom izrečene kazne, te će žalbom od Apelacionog suda tražiti da se presuda preinači i okrivljenom izrekne zatvorska kazna u dužem trajanju. Podsećamo da je tužilaštvo sudu predložilo da Ciglera osudi na kaznu u rasponu od 30 do 40 godina zatvora, jer je sa Čaba Derom, kao saizvršilac učestvovao u ubistvu Markovića. Cigler je danas, nakon ponovljenog sudjenja dobio kaznu od 14 godina zatvora za krivično delo Teško ubistvo na podmukao način, a za nedozvoljeno držanje pištolja dve godine, pa mu je Viši sud u Beogradu izrekao jedisntvenu kaznu od 15 godina zatvora. Ovo je druga prvostepena presuda, navodi Telegraf.rs

Čaba Der/Foto:Društvene mreže

 

Prvu prvostepenu presudu je ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu i naložio da se sudjenje Cigleru ponovi. Ukinitom presudom Cigler je bio osudjen na četiri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, što je znatno lakše krivično delo od onog za koje je optužen i danas osudjen. Čaba Deru je ranije pravosnažno potvrdjena kazna od 40 godina zatvora, kao neposrednom izvršiocu ovog teškog ubistva.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading