dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje Slovenije će i ove godine svojim korisnicima, uključujući i slovenačke penzionere u Srbiji, isplatiti godišnji dodatak, objavio je Zavod za socijalno osiguranje Srbije.

Slovenački će zavod svojim korisnicima u Srbiji poslati obrazac sa podatkom o visini inostrane penzije i sa uputstvom kako da ga popune i vrate slovenačkom penzijskom zavodu.

Iz Zavoda za socijalno osiguranje su naveli da penzioneri ovaj podatak mogu dostaviti i putem interneta, na određenoj internet adresi ili korišćenjem posebnog koda koji se nalazi u obaveštenju slovenačkog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, sa uputstvima i sigurnosnim PIN kodom.

Prema informacijama sa sajta slovenačkog zavoda, godišnji dodatak će većini korisnika biti isplaćen sa junskim penzijama 28. juna.

Rang lista

Foto: Shutterstock

 

Iznosi dodatka:

  • za penzije do 650 evra sledi dodatak od 460 evra,
  • za penzije između 650 i 780 evra, dodatak će iznositi 320 evra,
  • za penzije između 780 i 920 evra mogu očekivati 260 evra na ime godišnjeg dodatka.

Za veće iznose penzija daju se manji dodaci, pa će penzioneri sa primanjima između 920 i 1.110 evra, dodatak iznositi 210 evra a za penzije veće od 1.110 evra, 150 evra.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Danas je Veliki petak i većina pravoslavnih hrišćana farba jaja za Vaskrs #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #fyp #foryourpage #fypシ #fypシ゚viral #vaskrs ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading