GODIŠNJI HOROSKOP I NAJVAŽNIJI ASTROLOŠKI DOGAĐAJI U 2023 Planovi se ruše, sporazumi se otkazuju - Retrogradni Merkur 4 puta donosi nevolje
Foto: Shutterstock

Prema kineskom horoskopu 2022. godine bila je u znaku Vodenog Tigra, dok će 2023. isto biti u elemntu vode, ali u znaku odmerenog i mirnog Zeca. Astrolozi ukazuju da nas očekuje nekoliko važnih planetarnih događaja koji mogu uticati na važne aspekte života. Godišnji horoskop otkriva koja su najvažnija pomeranja planeta u 2023. godini:

1. Četiri retrogradna Merkura u 2023. godini

Retrogradni Merkur je aspekt koji je najviše na "lošem glasu".Planovi se ruše, sporazumi se otkazuju, sve ispada iz ruke - astrolozi ističu da u ovim periodima imamo osećaj kao da se sve okrenulo naopačke. Stavri kopje smo planirali i zacrtali u svojoj glavi mogu se okrenuti u potpuno drugačijem smeru. U 2023. biće četiri perioda kada možete kriviti ovu malu i okretnu planetu za sve svoje nevolje.

Kada nas sve očekuje retrogradni Merkur u 2023. godini:

Od 29. decembra 2022. do 18. januara 2023. u znaku Jarca - ulazimo u novu godinu sa retrogradnim Merkurom, što od nas očekueje samodisciplinu, čvrstinu i spremnost da se bez panike nosite sa teškim situacijama. Budite uporni i ne dajte se na provokacije - mogu vam se ponuditi laka rešenja za probleme koji se mogu pretvoriti u još veće nevolje.
21. april – 14. maj u zemljanom znaku Bika - Retrogradni Merkur u proleće će biti obeležen znakom Bika. Oni koji su rođeni pod ovim sazvežđem u ovom periodu treba da budu posebno oprezni sa novcem i da ne troše nepotrebno prenaglo. Takođe, važno je da budete pažljivi u romantičnim vezama, pa napravite balasn između uma i srca, nemojte pustitida vas isključivo impulsivne emocije vode.
23. avgust – 15. septembar u zemljanom znaku Device - Kraj leta i početak jeseni obeležiće retrogradni Merkur u Devici. Važno je da budete dosledni svojim ciljevima i pažljivo presaberemo misli. Pažljivo pogledajte detalje i posvetite vreme malim stvarima. Razmotrite svaki korak kako vam planovi ne bi propali.
13. decembar 2023 – 1. januar 2024. u vatrenom znaku Strelca - Pošto 2023. godina počinje sa retrogradnim Merkurom, isto tako se i završava. Prvo će se planeta komunikacije kretati kroz Strelca, a zatim kroz Jarca.Važno je da budete efikasni, ali i da se ne opteretite poslom. Potrebni su vam i zabava i odmor kako biste napunili baterije i krenuli u nove pobede.

2. Retrogradna Venera – od 23. jula do 4. septembra 2023. godine

Venera, planeta ljubavi i lepote nije često retrogradna, ona kreće unazad otprilike jenom u godinu i po. Ali u ovom stanju ostaje četrdeset dana, što će se posebno odraziti na ljubav i novac. Pošto Venera favorizuje romantične i finansijske poslove, njen retrogradni tok može da ometa uspeh u ovoj oblasti. Važno je da budete fokusirani na rešenja i izbegnete iluziju. Možete izbeći sve izazove, ako napravite dobru strategiju i aktivirate se.

3. Konjukcija Jupitera i Venere - od 25. februara do 8. marta

Pozitivan aspekt koji donosi divan spoj dve magične i srećne planete. Jupiter simbolizuje veliku radost, a Venera je ljubav "koja kuca na vrata". Kada su Jupiter i Venera u paru, očekujte optimistične vesti i pozitivne pomake u svim oblastima života.

4. Mars u opoziciji sa Plutonom

Opozicija ovih planeta će se desiti u maju. Astrolozi tumače borbu dve ratoborne planete tako što je sada važno da se podsetimo lekcija koje smo naučili u prošlosti. Sve što svako može da uradi na svom nivou je da teži ka svesti i prosperitetu, a da nikome ne nanese štetu.

5. Prelazak Jupitera iz Ovna u Bika 16. maja

Planeta blagostanja i osnaživanja će se kretati u znaku Ovna, snažnog i vatrenog znaka. Zatim Jupiter prelazi u Bika, što predstavlja konekciju blagostanja i prosperiteta. Aspekt je povoljan za popravljanje finansijske situacije, materijalno bogatstvo, razvoj karijere i sklapanje ozbiljnih romantičnih poznanstava. U ovom periodu je važno da obratite pažnju na ishranu u ne preterujete sa konzumiranjem kaloričnih namirnica.

6. Saturn u Ribama

Da li ste znali da se Saturn kreće najsporije od svih? Tako će prvi put posle dve i po godine promeniti znak, pa će od 7. marta ući u sazvežđe Riba. Saturn u ovom položaju može otkriti sve tajne. Mnoge stvari mogu isplivati na površinu, a iako je istina ponekad teška, ona može da bude i lekovita i da pojača svest o nečemu.

7. Četiri pomračenja u 2023. godini

Pomračenje Sunca u Ovnu – 20. april - Moguće je da ćete biti impulsivni, ali ako iskroistite znanje, budete informisani i otvoreni, stvari se mogu poboljšati.
Pomračenje Meseca u Škorpiji - 5. maja - Sve tajno tokom ovog perioda biće aktivno i izlazi na videlo. Najverovatnije će vas preplaviti najpomešana osećanja i bezrazložna čežnja. Slušajte svoju intuiciju, ali joj nemojte potpuno verovati. Možda će vam ona reći da ograničite komunikaciju sa nepouzdanim partnerom koji se samo igra vašim osećanjima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading