Astrolozi otkrivaju: Kakvi roditelji ćete biti na osnovu horoskopskog znaka?
Shutterstock

Ovan

Poznati kao vođe sa puno energije, tako pristupaju i interesima svoje dece. Iako znaju da ih inspirišu i ohrabre, deca umeju da im zamere zbog neosetljivosti i netaktičnosti. Nekada im je jezik brži od pameti, pa u svađi mogu da izgovore i nešto što ne treba. Treba da se potrude i više kontrolišu svoje reakcije.

Bik

Bikovi uvek imaju spreman osmeh i zagrljaj za svoje dete, a pokazali su se i kao sjajni učitelji. Vrlo su smireni, pa ne reaguju burno. Najveća zamerka im je to što previše umeju da razmaze decu. Treba da nauče da je i kod roditeljske ljubavi važno biti umeren, jer će u suprotnom „pokvariti“ dete.

Blizanci

Osobe rođene u ovom znaku zabavni su roditelji. Vole da inspirišu decu da razmišljaju, a često ih možete zateći kako se igraju sa njima. Dobre komunikacione veštine i prijateljski pristup njihove su roditeljske vrline. Nedostajaće im ponekad doslednosti, zbog čega se dete može osećati nesigurno.

Rak

Rakovi su divni roditelji koji svojoj deci poklanjaju ljubav i toplinu. Zbog toga njihova deca retko kad imaju problema sa samopouzdanjem. U porodičnom životu poštuju tradiciju i trude se da istim običajima uče i svoje potomke. Negativna strana im je to što se postavljaju previše zaštitnički, zbog čega se dete ne uči samostalnosti onoliko koliko bi trebalo.

Lav

Lavovi su takvi roditelji da se svakim danom vesele onom što je njihovo dete naučilo. Kada su u mračnom raspoloženju, deci tada neće baš pružati pažnju. Lavovi najviše cene odanost u porodici, a sa druge strane svoje osećaje nesigurnosti treba što manje da prenose svojoj deci.

Devica

Device su veliki perfekcionisti, a najviše uživaju da uče decu o odgovornosti i praktičnim stranama života. Deca znaju da u njih uvek mogu da se uzdaju i pružiće im pomoć. Negativna strana im je to što deci nameću osećaj da treba da budu najbolji, uz pomoć kritike. Bilo bi poželjno da daju više komplimenata deci.

Vaga

Vage najviše cene mir i stabilnost u domu. Važno im je da deca odrastaju u lepom i ugodnom raspoloženju, a veliku pažnju obraćaju i na materijalne stvari. Negativna roditeljska strana je što ponekad dopuštaju deci da manipulišu njima. Potrebno je da rade na svojoj odlučnosti u roditeljskim odlukama, kako bi zadobili poštovanje.

Škorpija

Škorpije imaju snažnu vezu sa decom, koju doživljavaju kao kompleksna bića koju ponekad ne razumeju. Mana im je što se retko otvaraju prema njima. Treba da budu otvoreniji u razgovorima sa decom, a ne samo da slušaju njihove stavove.

Strelac

Pripadnici ovog znaka uče decu kako je život zabavan, tako da ih inspirišu na nova iskustva i avanture. U njihov život unose humor i optimizam, ali ono što im nedostaje jeste postavljanje jasnih granica u vaspitanju. Često se postavljaju prema deci kao da imaju odgovore na sva životna pitanja, zbog čega ona neće imati previše poštovanja prema drugim autoritetima osim roditelja, pogotovo u obrazovanju.

Jarac

Jarčevi naporno rade kako bi priuštili sve što mogu svom detetu. Usadiće im moralne vrednosti i praktičnost, a sad druge strane imaće vremena i da se zabavljaju sa decom. Mana im je perfekcionizam, zbog čega će se dete ponekad osećati kao da nije dovoljno dobro. Spontanost je nešto što bi trebalo da im bude prioritet u odgajanju deteta.

Vodolija

Osobe rođene u ovom znaku od ranog detinjstva uče svoju decu da budu originalni i nezavisni. U svom okruženju omogućuju deci da razvijaju potrebnu kreativnost, intelekt i da se dobro zabavljaju. Trebalo bi više da razgovaraju o svojim osećanjima i da nauče da se približe detetu, ukoliko se ono oseća usamljeno ili tužno.

Ribe

Ribe su predani, brižni i topli roditelji, koji se sa decom nalaze na istoj talasnoj dužini. Naučiće ih važnosti ostvarivanja snova i ambicija, kao i sticanja prijatelja, ali premalo energije polažu u upoznavanje deteta sa negativnom stranom života. Ponekad bi bilo poželjno da pobegnu iz svog sveta, kako bi dete naučili da se nosi sa preprekama na koje će naići.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading