ČAK 10 HILJADA EVRA POKLONIO SIROMAŠNOJ BAKI Komšinica nije htela milostinju, pa joj je popravio krov bez njenog znanja
Foto: Youtube/Printscreen

Iako to nije htela, komšija je bez njenog znanja besplatno popravio krov siromašne bake. Imao je poseban trik u rukavu. Stereotip je da će kućni izvođači pokušati da izvuku svaki dinar od svojih klijenata. Ali ovaj krovopokrivač je izuzetak.

Dženet Mekdonald, baka u svojim sedamdesetim, oduvek je bila veoma nezavisna osoba. Ali nedavno je naišla na problem koji nije mogla da reši. Krov njene kuće se bukvalno raspadao. Remontno preduzeće je započelo popravke, ali su odustali jer su imali priliku da urade bolje plaćenu popravku. Tako su četiri osobe ostale u kući sa samo delom krova. Kompanija koja je započela posao nije ih više kontaktirala, a Mekdonald je već uložila svu svoju ušteđevinu u njihov rad.

Tada se prijavila za pomoć države da joj neko pošten dođe da popravi krov. Ali činilo se da će ova odluka potrajati veoma dugo. Njenu nevolju je primetio Džeremi Lok, krovopokrivač koji je živeo blizu Mekdonalda.

Mesecima je prolazio pored njene kuće i svaki put mu je srce stalo kada bi video da niko ne popravlja krov.

Stranac je rešio da besplatno popravi bakin krov

Odlučio je da to popravi besplatno. Nije poznavao Mekdonald lično, ali je znao da je stara i da nema novca da plati firmu za popravku. Ali baka je odbila njegovu ponudu, ona je uvek sve plaćala i nije htela da uzme ništa besplatno. Bila je odlučna da prikupi novac. Lok je morao da odustane.

Kasnije je pokušao da joj ponudi popravke za vrlo malo novca, ali je ona odbila. Onda je Lok smislio plan. Znao je da kompanije često vode nagradne igre za besplatne poslove. Jednog dana je otišao kod Mekdonald sa takvim tombolom. Skromna baka je ipak odlučila da pokuša da ubaci njeno ime u bubanj kako bi eventualno dobila besplatnu popravku. Naravno, konkurs nije postojao, a njeno ime je bilo samo jedno na listi.

Nekoliko dana kasnije, Lok se vratio da joj kaže da je pobedila – njeno ime je izvučeno i da će dobiti besplatnu popravku krova. Mekdonalds je bila presrećna, nije mogla da veruje.

Popravkom krova značajno se poboljšao kvalitet njenog života i život troje unučadi koji su živeli sa njom. Lok zamalo da se izvuče sa svojom "prevarom" da nije bilo njegove žene. Rekla je svojim prijateljima o tome, a oni su širili Lokovo dobro delo.

Ubrzo je ceo grad znao šta je Lok uradio. Saznala je i Dženet i nije imala drugog izbora nego da se pomiri sa tim - bila je izuzetno zahvalna. Snimila ih je i lokalna televizija. Lok je ostao skroman iako ga je popravka koštala skoro 9.000 dolara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading