Za brži rast kose: Kako se koristi arganovo ulje?
Foto: Shutterstock

Kada zapazite sve više i više dlaka u odvodu kade i na četkama za kosu prva vam je reakcija poricanje. „Nije moguće da gubim kosu, sigurno mi se čini.“ Kako se broj ispalih vlasi povećava shvatite da to nije normalno opadanje kose i da je vreme da se suočite sa istinom i nešto preduzmete. Ovde na scenu opet stupa arganovo ulje za kosu. Ono je samo jedno od mnogih ulja koja mogu zaustaviti opadanje kose i pospešiti rast novih vlasi kako kod muškaraca tako i kod žena. Jednostavan tretman upražnjavajte tri puta nedeljno pa ćete sve manje kose videti u kadi, a sve više tamo gde joj je mesto – na vašoj glavi.

Prvo uradite piling za čišćenje skalpa.

Da bi se odblokirao svaki folikul i na taj način omogućilo ulju da prodre što dublje i obavi svoj posao bilo bi dobro da prvo uradite piling kože glave. Upotrebite neki od proizvoda koji su specijalno formulisani za kožu glave. Piling će odstraniti odumrle ćelije ali i nakupljene ostatke preparata za negu kose, prljavštinu koja se skuplja iz spoljašnje sredine kao i prekomerne količine sebuma.

Nakon ovoga, operite i osušite kosu na uobičajeni način.

Stavite nekoliko kapi arganovog ulja za kosu na jagodice prstiju i masirajte kožu glave kružnim pokretima. Počnite od čela gde počinje kosa, nastavite preko temena, sa obe strane i najzad na potiljku. Neka masaža traje oko 5 minuta za koje vreme će ulje prodreti u  vlasište i pospešiti cirkulaciju krvi a samim tim i što bolje iskorišćavanje aktivnih materija, pr svega vitamin E i masnih kiselina ( omega-6 i omega-9).

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading