Za svežiji izgled: Ovo je idealna boja karmina za žene u zrelim godinama
Foto: Shutterstock

Karmin mnogim ženama daje samopouzdanje, pa ruž na usnama čini da se žena oseća lepše i privlačnije. Izbor karmina koji je savršen za vas zavisi od tona kože, boje kose i očiju, oblika usana, ali i od starosti. Naravno, uvek treba da nosite ono što čini da se osećate dobro, bez obzira na trendove i pravila. Ali, ukoliko želite da uskladite nijansu svog karmina sa godinama, onda saznajte kada je savršeno vreme za određene boje.

Izbegavajte ljubičastu posle 30

Kada je treća decenija iza, stručnjaci preporučuju napuštanje velikih eksperimenata. Usne u ljubičastim nijansama mogu učiniti da izgledate starije. Najbolje je izabrati klasične nijanse ruževa, poput crvene i bordo. Takođe, "nude" tonovi će nastaviti da osvežavaju i podmlađuju lice, posebno ako oči našminkate svetlijim nijansama. Istovremeno, lice treba da ima više ružičastog, a ne narandžastog ili bež pigmenta. Što se tiče tekstura, hidratantni i polumat ruževi su pogodni nakon 30 godina. Jednostavan providni sjaj takođe može pomoći da naglasite volumenusana.

Osvetljenost i akcenat posle 40 godina

Sa godinama usne mogu da postanu bleđe, kao i da promene oblik. Zato mnogi šminkeri preporučuju da dame nakon 40 godina uz sebe često iamju ruževe sa crvenim pigmentom - od bordo i skerletnocrvene do roze. Jarkocrvena boja karmina može da istakne vaše usne, osveži lice i učini da izgledate mlađe.

Sa nude nijansama ruževa treba posebno da budete oprezni, jer ukoliko ih ne uskladite dobro, lice može izgledati umorno. U ovim godinama mnogim ženama starijim od 40 sjaj za usne neće najbolje stajati.

Odbijanje svetlih nijansi nakon 50 godina

Svetlije nijanse kod žena iznad 50 godina mogu naglasiti sve promene na licu, bore, ako i učiniti da lice izglea bleđe. Previše tamne nijanse je takođe bolje ostaviti po strani, jer "kradu" prirodni volumen usana koji već sa godinama može biti i malo izgubljen. Mat ruževi su takođe izazov u ovom životnom dobu jer mogu istaći bore oko usana. Na osnovu ovoga, savršena nijansa unakon 50-e godine jeste neprevaziđena crvena. Ona daje licu vitalnost, čini da izgledamo mlađe i svežije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading