FRIZERI PREPORUČUJU OVU JEFTINU NAMIRNICU Savršena je za farbanu kosu, pomaže da joj se vrati sjaj i glatkoća
Foto: Printscreen/instagram

Jabukovo sirće je jedna od onih namirnica koje su višestruko "lekovite" i pomaže kod brojnih stanja - pomaže mršavljenje, ubrzava metabolizam, savršena je pomoć u čišćenju kuće, a nedavno je otkriveno da je dobro i za kosu.

Stilista Zak Vatson kaže da visok sadržaj alkalnih jedinjenja u šamponima oštećuje dlaku kose, uzrokujući da postane lomljiva i suva. Po njegovim rečima, jabukovo sirće je u stanju da normalizuje  pH balans vlasi, što utiče da postanu glatke i meke. Osim toga, ova namirnica sprečava ispiranje pigmenata.

"Upotreba jabukovog sirćeta na kosi daje joj intenzivan sjaj, ima 'posvetljujuće' dejstvo i savršen je tretman za plavu farbanu kosu", objasnio je stručnjak.

Votson je takođe primetio da jabukovo sirće takođe zadržava vlagu u kosi. Zahvaljujući ovoj osobini,  pomaže da se lokne kod prirodno kovrdžavih osoba bolje slegnu i da izgledaju zdravo. Bonus je što je ova namirnica korisna ne samo za kosu, već i za kožu glave.

"Antibakterijsko dejstvo jabukovog sirćeta dubinski čisti folikule dlake, smanjuje upale i svrab, eliminiše perut i masnoću, daje kosi snagu", rekao je specijalista.

Bonus video:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading