ZA BESPREKORAN TEN Ovih šest grešaka treba da izbegnete kada nanosite kremu za samopotamnjivanje
Foto: Freepik

Pre nego što počnete sa nanošenjem krema za samopotamnjivanje, važno je da pročitate uputstvo kako se to radi.

U suprotnom, kao rezultat možete dobiti fleke na koži i neujednačen ten, koji neće izgledati nimalo lepo.

Sredstva za samopotamnjivanje su jednostavno rešenje kada ne možete da odete na plažu i lepo pocrnite.

Osim toga, omogućuju vam da imate savršen ten i bez izlaganja opasnim UV zracima i oštećenjima kože, kao i bez opasnosti koje sa sobom nosi odlazak u solarijum.

Kako biste dobili savršen ten, morate da izbegnete početničke greške i da naučite trikove za pravilno nanošenje ovih krema.

1. Dobili ste zelenkasti ten

Ako ste naneli proizvod za samopotamnjivanje i dobili zeleni ten, to bi moglo da znači da je vaš proizvod oksidirao. To se dešava kada je previše kiseonika ušlo u bocu.

2. Ne koristite aplikator ili koristite pogrešan

Bilo da proizvode za samopotamnjivanje koristite tokom cele godine ili samo povremeno, aplikator za kremu će postati vaše pomagalo. Pomoći će vam da nanesete ravnomeran sloj i da temeljno razmažete proizvod bez mrlja. Ruke će vam pritom ostati potpuno čiste, tako da ne morate da ih perete nakon svakog nanošenja.

Dobro je da birate obostrani aplikator.

3. Pretamni zglobovi, laktovi i kolena

Poput svih losiona, i oni za samopotamnjivanje mnogo bolje upijaju kad je koža suva. Kada upije u kožu, proizvod stupa u reakciju sa gornjim slojem ćelija kože koji je deblji na mestima koja nisu dovoljno dobro tretirana pilingom.

Danima pre samopotamnjivanja redovno radite piling i obilno vlažite kožu hidrantnom kremom. Kod nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje, najprirodniji izgled ćete dobiti ako ga razredite istom količinom hidrantnog losiona pre nego što ga nanesete na kritične zone kao što su kolena, laktovi i zlobovi.

4. Narandžaste ruke

Ovo se dešava i najboljima. Na koji god deo kože nanesete proizvod za tamnjenje, on će delovati. Nakon nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje dobro operite ruke nekoliko puta, a posebno pažljiv nasapunjajte prostor između prstiju. Za nanošenje koristite hirurške rukavice ili aplikator.

5. Neujednačena boja i mrlje

To je verovatno najčešća posledica nepravilnog korišćenja proizvoda za samopotamnjivanje, a razlog je nepripremljena koža. Naime, koža pre upotrebe losiona za samopotamnjivanje treba da bude očišćena pilingom od nečistoća i odumrlih ćelija, te dobro navlažena.

Kako bismo uklonili mrtve ćelije na površini kože, koristimo se pilingom koji ne treba da bude na bazi ulja, a možete da ga napravite dan ranije. Ako ćete uklanjati dlačice, uradite to najmanje dan pre jer proizvod mora da se primi i na te delove, posebno ako nastanu iritacije uzrokovane depiliranjem.

Na delove tela koji su više suvi, poput lakta, kolena i slično, nanesite hidrantni proizod u obliku kreme ili tonika. Proizvodi takođe ne smeju da budu na bazi ulja.

6. Različita boja lica i tela

Ako ste u licu bledi, a u telu imate bronzani ten, nećete dobro izgledati, a neće vam pomoći ni puder. To se obično dešava kada ljudi koriste proizvode za samopotamnjivanje samo na telu i zaborave lice.

Ne zaboravite da pokrijete vrat i mesto iza ušiju.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading