NI JEDAN MAJSTOR NEĆE VAM OTKRITI OVAJ TRIK Dva sastojka za čišćenje odvoda koštaju manje od 100 dinara
Foto: Printscreen


Ovo je najlakši način da očistite odvod za tuš bez tečnosti za čišćenje odvoda! Odvod za tuš je mesto na koje je lako zaboraviti, ali je veoma teško očistiti kada se zaprlja! Kada se uselite u novi stan, čest je problem da se nosite sa zaprljanim ili začepljenim odvodom u kupatilu.

Ovaj savet osigurava da nećete morati da prolazite kroz probleme kupovine skupih deterdženata ili beskonačnog ribanja ako naiđete na odvod tuša koji je prekriven tvrdoglavom prljavštinom i kamencem!


Ako ne budete pratili čišćenje u kupatilu, odvod postaje izvor svih vrsta problema, kao što je začepljenje ili ispuštanje neprijatnog mirisa. Mnogi problemi se mogu rešiti ovom jednostavnom metodom čišćenja koju danas delimo sa vama.

Plašite se da ćete morati da potrošite bogatstvo na vodoinstalaterske usluge? Ovo će vam pomoći da izbegnete nepotrebne dodatne troškove, a takođe ćete uštedeti mnogo novca na proizvodima za čišćenje. Biće vam potrebni samo jednostavni predmeti za domaćinstvo koje možda već imate u ostavi!

Potrebno je:

100 ml sirćeta (poželjno destilovanog umesto organskog)

50 g sode bikarbone

Vruća voda

Priprema: Prvo uzmite kuhinjsku vagu i izmerite sastojke u odvojenim posudama, pre mešanja. Ako nemate vagu, nema problema - samo pokušajte da zadržite odnos sode bikarbone i sirćeta 1:2! Sada sipajte sastojke, malo promešajte i sipajte u odvod.

Mešavina će početi da se peni zbog reakcije između alkalne sode bikarbone i kiselog sirćeta – to je ono što pomaže da se otarasite svih vrsta prljavštine na teško dostupnim mestima, kao što je odvod za tuš. Kada ga sipate, ostavite da odstoji oko 2 sata, a zatim isperite toplom vodom. Ovi jeftini i prirodni sastojci koji se lako pronalaze su najbolji alati za čišćenje koje imate. Oni su potpuno bezopasni, za razliku od jakih hemikalija u komercijalnim proizvodima za čišćenje i ovu metodu možete koristiti koliko god često želite!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading