SKINITE MASNOĆU SA RINGLI BEZ HEMIJE Napravite smesu i očistite šporet da vam izgleda kao iz radnje
Foto: Youtube/Printscreen

Često nam se desi za nam jelo iskipi, nesto prospemo po šporetu i onda dobijemo fleke koje nas bas nerviraju.

Često za odmašćivanje ovih površina ne pomažu ni hemijska sredstva koja kupujemo u prodavnicama. Koliko god da se trudimo teško postižemo efekat da nam ringle na električnom šporetu zasijaju kao nove.

Međutim, rešenje postoji rešenje i to je vrlo jednostavno, a sve što vam je potrebno verovatno svaka domaćica već ima u kući. Napravite pastu za čišćenje od sastojaka koje ćete naći u produžetku teksta, a onda je ispolirajte na jedan vrlo jednostavan način.

Sastojci:

1 kesica praška za pecivo
sok od jednog limuna
pola čašice za rakiju tečnosti za sudove

Priprema: Sve što je potrebno jeste da ove sastojke pomešate i dobićete pastu, koju nanesite na zaprljane ringle. Dobro istrljajte mekšom četkicom.

Ukoliko postoje tvrdokornije mrlje možete da ih istrljate žicom za sudove pazeći da ringle i šporet oko njih ne izgrebete. Pokvasite sunđer što toplijom vodom, pa onda i njim istrljajte površine ringle. Na kraju pokupite višak tečnosti i prebrišite ringle suvom krpom.

Sve je brzo i jednostavno,a rezultati su neverovatno dobri.

Dodatni trik je da kad su ringle skroz hladne nanesete smesu od dve kašike sode bikarbone i pola čaše sirćeta. Sastojke sjedinite u posudi, dobro promešajte, pa nanesite smesu na ringle i ostavite oko dva sata, da mrlje u potpunosti smekšaju. Pažljivo oribajte ringle sunđerom ili manje grubom žicom, isperite i prebrišite uobičajeno.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading