Niko ih ne voli: Evo kako da se rešite podočnjaka na jednostavan način
Foto: Shutterstock

Kozmetičari i dermatolozi predlažu da se podočnjacima pozabavite tako što ćete promeniti navike ili početi da koristite preparate koji će ih ublažiti.

1. Kreme koje brišu tamne mrlje

Kreme koje sadrže hidrokinon ili kojičnu kiselinu mogu da posvetle tamne kolutove oko očiju, tako da će podočnjaci skoro izbledeti. Saveznici u borbi protiv podočnjaka su i kreme s kofeinom koje sužavaju krvne sudove.

2. Promenite položaj spavanja

Spavanje na boku i stomaku zbog delovanja gravitacije uzrokuje nakupljanje tečnosti ispod očiju i dovodi do stvaranja podočnjaka. Ako je podočnjak na strani na kojoj spavate veći, to dokazuje da je uzrok njihovog nastanka spavanje na boku. Pokušajte da promenite položaj spavanja, probajte da spavate na leđima i da stavite malo veći jastuk pod glavu.

3. Pokrijte tamne podočnjake šminkom

cene u autobusu: Vozač psovao i izbacio putnicu bez maske

Skrivanje tamnih podočnja korektorom ima veći efekat nego što mislite, kažu šminkeri. Odaberite korektor koji odgovara vašoj boji tena pa ga nanesite od unutrašnjih uglova oka prema spolja. Za manje izražene podočnjake možete da koristite tečni, a za tamnije korektor u stiku.

4. Hladnoća pomaže kod smanjenja podočnjaka

Natečenost oko očiju smanjiće i kašika koju ste ohladili u zamrzivaču, pa je prislonili na podočnjake, kriške krastavaca, rashlađene kesice čaja ili paketići smrznutog povrća, ako ih stavite ispod očiju. Tajna nije u čudotvornim moćima krastavaca ni čaja, nego u hladnoći koja smanjuje otoke ispod očiju.

Komentari (0)

Loading