FARBANJE JAJA NA NAJBRŽI I NAJJEFTINIJI NAČIN: Bez fleka i nereda, sve prirodno, a boja besprekorna
Foto: Shutterstock

Bliži nam se Uskrs, najveći hrišćanski praznik, domaćice već pripremaju jelovnik za prazničnu trpezu i krstare Internetom u potrazi za najbržim načinom farbanja za najlepša uskršnja jaja.

Pored farbanja u lukovini, u krep papiru, jaja na pari, dekupaž tehnike sa salvetama, farbanja u vinu, jedna od najtraženijih metoda dekoracije uskršnjih jaja jeste krajnje neobična. Reč je o farbanju step sokovima koji su veoma jeftini - koštaju manje od 30 dinara! Prednost ove tehnike jeste što se koristi jestiva, prehrambena boja, tačnije sok koji smo svi obožavali u detinjstvu.

FARBANJE JAJA NA NAJBRŽI I NAJJEFTINIJI NAČIN: Bez fleka i nereda, sve prirodno, a boja besprekorna

Foto: Shutterstock

 

 

A evo šta vam je sve potrebno..

step sok od jagode, maline, bilo kog crvenog voća
step sok od limete
step sok od pomorandže
15 jaja
1,5 kašičica soli
ulje

Priprema:

Jaja odobro oprati i nežo istrljati mekom stranom sunđera kako se ne bi izglebala. Najbolje koristite bela jaja jer lepše upijaju boju. Jaja podeliti u tri šerpice, u svaku naliti vodu koliko da prekrije jaja, sipati po pola kašičice soli i kuvati na srednjoj vatri 15 minuta. Kad su kuvana skloniti sa vatre i u svaku šerpicu sipati sadržaj kesice soka. Ne mešati, već ostaviti da se prah sam rastopi. Ostaviti da tako odstoje 20-ak minuta. Jaja pažljivo izvaditi i staviti na tanjir da se osuše.

Ukoliko želite da dobiju lep sjaj, premazati ih ubrusom natopljenim uljem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading