NEODOLJIVA KREMASTE POSLASTICA Mlečna čokoladna torta, suptilan ukus nežnog zadovoljstva
Foto: Youtube/Printscreen

Ova torta će vam oduzeti malo vremena, ali vredi truda. Idu 2 kore, 2 kremasta fila i čokoladna glazura. Možete da je poslužite kada su rođendani ili slave. 

Sastojci:


Za kore:

10 belanaca
160 g šećera
200 g mlevenih oraha
2 kašike brašna

Za fil:

1 l mleka
10 žumanaca
3 pudinga od vanile
6 kašika brašna
100 g šećera
250 g margarina ili putera
250 g mlečne čokolade
250 g bele čokolade

Za dekoraciju:

200 g mlečne čokolade

200 ml slatke pavlake 
seckani orasi za posipanje

Priprema:

Mutite belanca (5 belanaca) postepeno dodajući šećer (80 g). Umutite u čvrst šne, pa dodajte brašno (1 kašika) i mlevene orahe (100 g). Promešaje i sipajte kalup prečnika 26 cm obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Sa preostalim sastojcima ispecite drugu koru. A možete da sjedinite sve odjednom, pa da podelite na 2 jednake smese za 2 kore. Kako je vama lakše. 

Žicom umutite žumanca, puding od vanile, brašno, šećer i 200 ml mleka. Preostalo mleko stavite da se kuva, pa dodajte smesu od pudinga. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Podelite smesu na 2 jednaka dela. U jedan dodajte belu, a u drugi dodajte crnu čokoladu. Mutite dok se čokolada ne otopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Skinite foliju, pa umutite i u svaki dodajte po 125 g maslaca sobne temeprature i sjedinite mikserom. 

Preko prve kore namažite pola čokoladnog fila, pa pola belog fila. Zatim stavite drugu koru, pa preostali čokoladni i beli fil. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko. Ostavite tortu preko noći u frižideru. Pospite seckanim orasima. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading