Savršena kombinacija: Piletina u sosu od pečuraka
Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • četiri pileća filea
  • dve kašike maslaca
  • dve kašičice peršuna
  • so, biber

Za sos: 

  • kašika maslaca
  • dva čena belog luka
  • 300 g šampinjona
  • dve kašike brašna
  • šolja i po pavlake za kuvanje
  • majčina dušica, bosiljak
  • malo tucane paprike
  • so, biber

Priprema: 

Piletinu posoliti i pobiberiti. U većem tiganju s metalnom drškom zagrejati dve kašike maslaca, pa pržiti piletinu po dva-tri minuta sa obe strane, da dobije lepu boju. Meso zatim prebaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći 25-30 minuta. U međuvremenu u drugom tiganju zagrejati maslac na umerenoj temperaturi, pa ubaciti iseckane pečurke i beli luk. Mešati pet minuta, pa posuti brašnom i mešati još minut. Preliti pavlakom za kuvanje, posoliti i pobiberiti, začiniti bosiljkom, tucanom paprikom i majčinom dušicom, pa mešati još pet minuta. Sosom preliti meso, posuti iseckanim peršunom, pa odmah poslužiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading