Svi je vole: Musaka od tikvica (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg mladih tikvica
  • 3 – 4 struka mladog luka
  • 1 šargarepa
  • 150 g kuvanog integralnog pirinča
  • 2 čena belog luka
  • 100 g rendanog sira
  • 2 jajeta
  • 200 ml pavlake
  • 2 do 3 kašike peršuna

Priprema:

Tikvice oprati, oljuštiti i naseći na kolutove ili listove, posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste vodu, oprati ih pod mlazom hladne vode. Pirinač skuvati i ocediti od vode.

Vatrostalnu posudu podmazati sa vrlo malo ulja, staviti red tikvica, preko tikvica pola povrća, preko povrća naseckan peršun i narendani sir, opet tikvice pa ostatak povrća, peršuna i narendanog sira.

Na kraju završiti sa tikvicama. Peći u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni.

Umutiti jaja, dodati pavlaku i malo peršuna i time preliti musaku, staviti malo vegete odozgo i vratiti u rernu još 5 minuta da se zapeče. Jelo je spremno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading