TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA Kremasta torta koja se jednostavno sprema
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

250 g brašna

60 g šećera
120 g putera
prstohvat soli

Fil:

500 g pavlake
2 jajeta
1 kašičica skroba
2 kesice vanilin šećera
50 g putera
120 g šećera

Priprema:

Pomešajte šećer, brašno, so i puter. Pržite mrvice u tiganju uz stalno mešanje dok ne porumene oko 5-6 minuta. Pomešajte jaja, skrob, pavlaku i šećer. 

Kuvajte krem dok se ne zgusne. Kada proključa, sklonite i dodajte puter i vanilin šećer.

4 kašike mrvica odvojite za preliv torte. Ostale mrvice podelite na 4 dela, pa njima obložite dno  i stranice kalupa papirom za pečenje.

Ređajte dok ne potrošite mrvice kao i krem koji je vreo.Tortu prekrijte providnom folijom, a onda sačekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Poslasticu stavite onda u frižider da se hladi 6 do 8 sati. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading