Pravi letnji obrok: Recept za pileću salatu
Foto: Shutterstock

Sastojci
Za piletinu:

  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 150 ml jogurta
  • 3 kašike majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • po ukusu suvog biljnog začina
  • po ukusu bibera

Preliv:

  • 1/2 kašičice senfa
  • 1/2 limuna - sok
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • 1 žumance

Ostalo:

  • 200 g salate po izboru
  • 1 paradajz
  • 100 g slanine
  • po ukusu parmezana

Priprema

Pileće meso iseći na šnicle. Pripremiti marinadu od jogurta, majoneza, senfa i začina. Dodati meso i ostaviti da odstoji 2 sata.

Zatim poređati u pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata. Gotovu piletinu iseći na duguljastu parčad.

U posudu staviti žumance, senf i limunov sok. Zarim staviti maslinovo ulje i mesati dok se ne dobije gust preliv. Zatim dodati sitno seckan beli luk, so, pavlaku i majonez pa sjediniti.

Na tanjir staviti salatu i paradajz.

Zatim poređati meso i proprzenu slaninu, preliti prelivom i posuti parmezanom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading