Savršeno uz meso i testeninu: Sos od četiri vrste pečuraka
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 200 g šampinjona
  • 200 g bukovače
  • 200 g šitake
  • 150 g vrganja
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • po želji soli
  • šarenog bibera
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna
  • 3 kašike rendanog parmezana
  • 70 g maslaca

Priprema

Šitake, vrganje i šampinjone iseći na listiće. Bukovače iseći na sledeći način: viljušku zabosti u donji deo bukovače, odnosno dršku i laganim pokretima vući ka dole.

Pečurke pržiti na maslacu 15-20 minuta, neka ispari skoro sva tečnost. Dodati so i šareni biber mleveni.

Zatim sipati pavlaku za kuvanje, soja sos i peršun. Kuvati još par minuta. Pred sam kraj dodati parmezan.

Sos/preliv služiti vruć uz meso, krompir, testeninu ili nešto drugo po želji.

Komentari (0)

Loading