PREPLAK'O JE JUČE I NAJTVRĐI KRAJIŠKI KAMEN Tužni vapaj sestre i majke Laze Pajčina slomio sve prisutne na sahrani
Aloonline.ba

Preminuli pevač i tekstopisac krajiške muzike Lazo Pajčin, juče 15. aprila, ispraćen je na večni počinak u svom rodnom selu Gubin.

Na prilasku u Hram Uspenja Presvete Bogorodice bilo je mnoštvo automobila iz različitih krajeva kako bivše Jugoslavije, tako i Evrope. Tužnih i uplakanih lica porodica, prijatelji, kolege, Lazini Krajišnici pozdravljali su se posledni put sa svojim „pobrom, Dikom, Željom“ kako su ga zvali.

Proplak’o je juče i najtvrđi krajiški kamen – „Ode sine, ode brate“

Širila se tuga nepreglednim Livanjskim poljem. Čuli su se gorki jecaji majke, supruge, sinova, sestre, rodbine, prijatelja.

Stara majka Stana pognuta do zemlje, jaukom koji je odzvanjao Dinarom, ispratila je svog sina. Vapaj sestre naterao bi i onaj najtvrđi krajiški kamen na plač.

Bol, tuga, patnja – ječalo je iz Lazinog Gubina.

Ispunjena mu je bila njegova poslednja želja – sahranjen je pod svojom Dinarom u dvorištu Hrama Uspenja Presvete Bogorodice čiju je obnovu on najviše potpomogao.

Otišao naš Laki – ništa više neće biti isto!

Među prisutnima našli su se Lazine kolege pevači Žare Đukić i Radovan Lekić koji su sa tugom na licu i suzama pozdravili „svog Lakija“.

Nažalost, otišao je naš Laki. Ništa više neće biti isto! Tužni smo svi, tužna je Krajina. Neće više biti pesama – rekao je za aloonline.ba pevač.

Teško je bilo skupiti snagu i progovoriti, a da se ne pusti suza, čemu i svedoči oproštajni govor Baje Malog Knindže, čije su reči parale srce.

PRVI PUT PROGOVORILA O SKANDALU U JUTARNJEM Jovana Joksimović razočarana: Neprijatnost i pokušaj da me neko iskoristi

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading