"ZELENSKI JE MAJSTOR ŠOU BIZNISA, KOJI STAVLJA LJUDE POD NOŽ!" Zaharova otkriva sve o sporazumu između Ukrajine i SAD
Foto: Alo! Ilustracija A.V.


Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, izjavila je da sporazumi o bezbednosnim garancijama između Ukrajine i SAD nemaju pravnu snagu. Ovo je došlo kao reakcija na nedavno potpisan sporazum između Džozefa Bajdena i bivšeg ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, čiji je mandat nedavno istekao. Zaharova je istakla da takvi sporazumi predstavljaju obične papire bez pravne važnosti, te da je njihova svrha pre svega da utiču na percepciju građana koji ostaju u Ukrajini.

- Tako je i sa ovim takozvanim sporazumima, činjenica je da su to obični papiri, ne želim da umanjujem važnost rada sa štampom, ali negde mi se čini da će saopštenja za javnost biti još važnija jer oni nose određenu suštinu, reflektuju događaje koji su se desili, a ovi nemaju nikakvu pravnu snagu - rekla je ona.


Politika bez pravne podrške

Zaharova je naglasila da je potpisivanje sporazuma deo šou-biznis politike Vladimira Zelenskog, koji koristi različite umetničke tehnike kako bi se predstavio u pozitivnom svetlu. Ona je čak nazvala Zelenskog majstorom PR-a i šou biznisa, ističući da je on politički projekat koji je na neki način preprodat Sjedinjenim Državama. Ova izjava baca novo svetlo na političku pozadinu sporazuma između SAD i Ukrajine, naglašavajući važnost javne percepcije u savremenim međunarodnim odnosima.

- Činjenica je da je Zelenski majstor PR-a i šou biznisa, mislim da je to jedan od razloga zašto ga je (oligarh Igor) Kolomojski svojevremeno kupio, između ostalog, i kao politički projekat. Tada je bio dovoljno uspešan za njega, ali kasnije, mislim da je zažalio - preprodao ga je Sjedinjenim Državama kao dobro - rekla je ona novinarima.


Zaharova je takođe istakla da su ovakvi sporazumi potrebni da bi se građanima Ukrajine, koji nisu podržali Zelenskog, pokazalo da je svetska zajednica uz njih. Naglasak na percepciji globalne podrške sugeriše da je Rusija svesna značaja javnog mnjenja u međunarodnim odnosima, te da aktivno prati i reaguje na ovakve političke događaje.

(Novosti)

BONUS VIDEO

@alo_portal KRENULA SPASOVDANSKA LITIJA Grad Beograd slavi krsnu slavu, okupljen veliki broj građana uprkos kiši #spasovdanskalitija #beograd #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚ #fypシ゚viral #viraltiktok #viralvideo #foryou #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading