BORAC GRUPE "VAGNER" OTKRIO NEOBIČNO DEŠAVANJE U BAHMUTU "Dovode ih noću... Nejasno je da li je to bilo planirano"
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

On je istakao da, sudeći po broju zarobljenih vojnika Oružanih snaga Ukrajine , stvari ne idu dobro za ukrajinsku komandu. Prema rečima sagovornika, novi borci se na položaje dovode noću bez odgovarajuće obuke. Oni, pak, ne znaju ni gde, ako je potrebno, treba da se povuku, pa „pužu u različitim pravcima“, primetio je vojnik.

Prema njegovom mišljenju, na ovaj način ukrajinska vojska pokriva povlačenje u pozadinu glavnih snaga.

"Čini se da možda drže prednje bokove dok se zadnje povlače. Najverovatnije jedinice koje su ostale u gradu samo izlaze. Nejasno je da li je to bilo planirano ili ne", rekao je sagovornik agencije.

 

 

Ranije je osnivač "Vagner" grupe Jevgenij Prigožin rekao da je Artjemovsk „legalno zauzet“. Ruska zastava sa natpisom „Dobra uspomena Vladlenu Tatarskom “ i zastava PMC „Vagner“ istaknute su iznad gradske uprave.

Artemovsk se nalazi severno od velikog grada Gorlovke . Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu . Više od šest meseci vode se žestoke borbe van grada.

Prema poslednjim izveštajima, ruske snage su prekinule ili preuzele kontrolu vatre nad svim asfaltiranim putevima ka gradu, a bljuzgavica koja je počela ozbiljno otežava neprijatelju transport municije i ljudstva.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading