tenk
Foto: EPA/Foto: EPA/Christian Bruna

Ukrajina je revidirala "neke vojne planove" zbog curenja tajnih dokumenata koji opisuju stanje Oružanih snaga Ukrajine, tvrdi američki televizijski kanal CNN , pozivajući se na neimenovani izvor blizak predsedniku Vladimiru Zelenskom.

„Ukrajina je već promenila neke svoje vojne planove zbog curenja informacija“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, TV kanal ni na koji način nije precizirao o kakvim se tačno promenama radi i u kom su obimu.

Mediji su u četvrtak pisali da Pentagon istražuje curenje poverljivih informacija na društvene mreže koji opisuju stanje ukrajinskih trupa i planove SAD i NATO da ih ojačaju.

„Njujork tajms“ je primetio da dokumenti, datirani početkom marta, navodno kruže „ruskim provladinim telegramskim kanalima“.

U petak se saznalo za objavljivanje novog dela dokumenata. Prema pisanju publikacije, više od 100 dokumenata moglo je dospeti na internet, a šteta od incidenta se procenjuje kao značajna. Istovremeno, Rojters u nedelju, pozivajući se na američke zvaničnike, nije isključio da su tajni materijali koji se odnose na ukrajinske trupe mogli biti falsifikovani.

MOĆNI "SOLNCEPEK" SPRŽIO UKRAJINSKE SNAGE! U udaru učestvovala i ruska avijacija

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov je, odgovarajući na pitanje o curenju, rekao da Moskva nema sumnje u direktnu ili indirektnu umešanost SAD i NATO-a u sukob.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading